Barça'nın başkanlarına hapis istemi
İspanya'da Ulusal Mahkeme Savcılığı, Brezilyalı futbolcu Neymar'ın transferindeki mali usulsüzlükler nedeniyle 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu ile eski kulüp başkanı Sandro Rosell hakkında hapis cezası istedi.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 23.03.2015 00:00
- Güncelleme Tarihi: 23.03.2015 16:26
İspanyol basınının savcılık kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde, Barcelona Kulübü'ne ise kaçırıldığı iddia edilen 13 milyon avroluk verginin yanı sıra 20 milyon avroluk cezayla birlikte toplam 33 milyon avroluk tazminat talep edildiği bildirildi.
2013 yazında Brezilya'nın Santos Kulübü'nden Barcelona'ya transfer olan Neymar için ilk olarak eski kulüp başkanı Rosell, 57 milyon avro ödendiğini açıklarken, daha sonra şimdiki kulüp başkanı Bartomeu transfer için ödenen toplam bedelin 86,2 milyon avro olduğunu duyurmuştu. İspanyol basınında çıkan maliye kaynaklı haberlerde ise Neymar'ın transferinde komisyonlar ve aracılar dahil ödenen esas bedelin 94,8 milyon avro olduğu iddia edilmişti.
Barcelona Kulübü daha önceki haftalarda yaptığı açıklamada, Neymar olayıyla ilgili yürütülen yasal süreç için "anormallik olduğunu ve hukuki bir olayın dışında gelişmeler yaşandığını" ileri sürüp, "Barcelona Kulübü'ne karşı yapılan saldırılara hiçbir tolerans gösterilmeyeceğini" savunmuştu. İspanyol spor gazetelerinde yer alan haberlerde ise Barcelona Kulübü içinde "Neymar olayı" ile ilgili yapılan suçlamaların arkasında Real Madrid Kulübü yöneticilerinin olduğunun düşünüldüğü iddia edilmişti.
DİĞER HABERLER
-
İngiltere Premier Lig'de ilk haftanın kapanış maçında oynanan Londra derbisinde Chelsea, deplasmanda Fulham'ı 3-2 mağlup etti. -
Forvet transferinde çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Borussia Dortmund'un Portekizli golcüsü Fabio Silva için devreye girdi. Trabzonspor'un da transferi için görüşmeler yaptığı yıldız oyuncuda sarı-kırmızılılar girişimlerini hızlandırdı. Dünyaca ünlü gazeteci transfer gelişmesini duyurdu! Peki golcü isim hangi takıma daha yakın? -
İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un dünya çapında uyguladığı genç oyuncu gelişim programı LFC International Academy, Türkiye’de faaliyet göstermeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
İspanya La Liga'nın 2. hafta maçında Getafe, Enes Ünal'ın attığı golle Santander'i mağlup etti ve ligdeki lik galibiyetini aldı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri