Chelsea, Arsenal'i eli boş gönderdi!
Hafta içinde temsilcimiz Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde 4-1 mağlup eden Arsene Wenger ve öğrencileri, Stamford Bridge'den yine boynu bükük ayrıldı. Zorlu Londra derbisinde 3 puanla ayrılan taraf Mourinho'nun ekibi oldu!
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 05.10.2014 00:00
- Güncelleme Tarihi: 05.10.2014 19:23
Mourinho önderliğinde Arsenal'e hiç yenilmeyen Chelsea bu galibiyetle ligdeki namağlup unvanını da devam ettirerek zirvedeki yerini korudu.
Arsenal Menajeri Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü 4-1 kazandıkları Galatasaray maçında sahaya sürdüğü kadronun tamamına yakınını korurken, sadece sakatlığı geçen Wilshere'e ilk onbirde forma verdi.
Stamford Bridge Stadı'nda oynanan ve 41 bin 600 futbolseverin takip ettiği mücadele, tribündeki güvenlik sorunu nedeniyle 15 dakika geç başladı.
Ev sahibi ekibin daha üstün bir futbol ortaya koyduğu maçın 20. dakikasında, Chelseali Cahill, bir pozisyonda rakibi Sanchez'e sert müdahalede bulununca iki takımın menajerleri Arsene Wenger ve Jose Mourinho arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Fransız teknik adamın, Mourinho'yu elleriyle ittiği tartışma sonrasında hakem Martin Atkinson, iki menajeri de uyardı.
Chelsea, 24. dakikada zorunlu bir değişikliğe gitti. Şilili futbolcu Sanchez'in ceza alanında müdahalesinin ardından sakatlık geçiren Chelsea kalecisi Courtois, yerini Cech'e bıraktı.
Mücadelenin 26. dakikasında ceza alanına giren Hazard, Koscielny tarafından düşürülünce hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Belçikalı futbolcu Hazard, kaleci Szczesny ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Sezon başından bu yana sadece bir lig maçında gol atamayan Diego Costa, Arsenal karşısında 77. dakikada sahneye çıktı. Savunmanın arkasına atılan topu iyi kontrol eden İspanyol futbolcu, meşin yuvarlağı kaleci Szczesny'nin üstünden ağlarla buluşturdu: 2-0.
Geçen sezon Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçı 6-0 kazanan Chelsea, bu karşılaşmadan da 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Maçın ardından Wenger ve Mourinho, birbirlerinin elini sıkmadan sahayı terk etti. Arsenal, 2003 yılının eylül ayında Manchester United ile oynadığı maçtan sonra ilk kez bir mücadeleyi kaleyi bulan şut atamadan tamamladı.
DİĞER HABERLER
-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan TFF Riva Tesisleri'ndeki VAR odasında inceleme yaptırılmadığını açıkladı. -
Tümosan Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki anlamlı dostluk maçı 2-2 devam ederken 89. dakikada ertelendi. Karşılaşma, “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” anonsuyla sona ererken, futbolun ötesindeki anlamlı görüntüler geceye damga vurdu. -
Real Madrid'de eylül ayının oyuncusu Arda Güler oldu. Milli futbolcu, İspanyol deviyle bu ay çıktığı 4 maçta 2 asist yaparak ödülün sahibi oldu. -
Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı kampından ayrıldığını doğruladı. Jorge Jesus'un basın toplantısının ardından aldığı kararı açıklayan yıldız futbolcu, ayrılık nedenlerini “zamanı geldiğinde” anlatacağını belirtti.