Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu!
Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım A Spor'a konuk oldu. İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 30.05.2026 22:04
- Güncelleme Tarihi: 31.05.2026 00:19
6-7 Haziran'da yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da Fenerbahçe başkanlığı için yarışacak Aziz Yıldırım, A Spor'a konuk oldu.
İŞTE O SÖZLER
TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI
"Yabancıya gidiyorsunuz, 15 milyon euro maaş, 5 milyon euro prim istiyor! Teknik direktör için yönetim kurulu olarak henüz konuşmadık. Haftaya ya da seçimden sonra oturup konuşacağız."
"AYKUT KOCAMAN'I BEN SEVİYORUM!"
Aykut Kocaman eleştirileri için ne diyorsunuz?
"Aykut Kocaman illa bizim hocamız olacak diye bir şey yok ama 18 maçta 17 galibiyet aldı! Geri oynatmadı, herkesi yendi! Bir tek içerde Bursaspor ile berabere kaldı! Ertesi sene 3 Temmuz'dan dolayı oyuncular kulüpten ayrıldı. Bizler hapisteyken, Aykut Kocaman burada liderlik yaptı. Bizim sahamızda verilmeyen penaltılarla, berabere kalarak şampiyonluğu kaçırdık. Sonra Konya'da kupayı kazandık!
Aykut Hoca'yı eleştirenlerin somut bir şeyi yok! Sosyal medyada bir takım spor yazarları olarak geçinenler de sürekli Aykut Kocaman'ı eleştiriyor! Bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar! Bunlar Fenerbahçe'nin başkanı, yöneticisi gibi kulübü idare edemez! O zaman sosyal medya yönetsin! Herkes aklı selim düşünsün! Aykut Kocaman bir daha Fenerbahçe'ye gelmesin! Ama artıları ve eksileri değerlendirdiğinde, artısı çok fazla! Görecekler!
Aykut Kocaman'ın bir eksik yönü var, basın ve sosyal medya ile samimi olsa, bunlar olmaz! Dobra çocuktur, kendisini geliştiriyor! Belçika'ya, Hollanda'ya maçlara gidiyor. Çalışıyor yani... Bu kadar eleştirilmesini anlamıyorum! Aykut Kocaman olur veya olmaz ama ben kendisini seviyorum. 3 Temmuz'da sürekli yanımızdaydı."
FORVET TRANSFERLERİ
Aziz Yıldırım: "İstesem santrforlar yarın gelir ama istemiyorum! Prensipte anlaştık, hatta bir tanesi pazartesi gelmek istedi. Kulüpleriyle anlaşalım, bitsin öyle gel. Salı günü falan açıklayabiliriz bu transferleri."
GALATASARAY İLE GELİR FARKI!
"Galatasaray'ın ne kadar geliri var? Şampiyonluk paralarını yediler, para mı kaldı? Riva'yı yediler... Şimdi konuşacağım yanlış anlaşılacak! Florya'yı şey yaptılar... paraları yediler, biz de yedik! Aradaki fark 50-100 milyon euro! Onu da sağlarız, ne olacak yani!"
"HAKEMLERE KARŞI SUSMAM!"
"Hakem konusunda Türkiye'de sıkıntı var. Kendisi inanmıyorsa, çalmıyor! VAR da devreye girmiyor! Bizim hakemler ya dışardan baskı altındalar ya da ekip olarak birine kızıyorlarsa, sahada cevap veriyorlar! Dışarıda kızdıklarına, sahada cevap vermemeleri lazım!
TFF ve MHK ile konuşacağız! İstediğimzi tek şey, hakkımız yenmesin! Bunu yapmazlarsa, tavrımızı belirleriz! Öyle kolay değil yani!
Bu sene çok önemli! Türkiye'nin Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var! Aleyhimize çalamazlar! Hemen müdahale ederiz!
Kavgaya gelmiyoruz, camiamıza umut vermeye geliyoruz! İyi yönetirler, ben kazanamam... Olur bu, futbol... Onu tartışırız ve çözmeye çalışırız! Hakem aleyhimize iş yaparsa susmam ve gereğini yaparım!"
SAĞ BEK TRANSFERİ, EDERSON
"Semedo var, Mert var... Mimovic kim bilmiyorum. Buraya oyuncu bakıyorlar, 'Bakın' dedim. Ederson, Manchester City'de yıllarca oynadı! Defans ile forvetin arası 30 metre. Ederson da hatalı, önündeki de hatalı. Muazzam top atıyor, onu kazanmak lazım! Varsa dertlerini çözmek ve ikna etmek lazım! Gönderdik, zaten parasını ödemişiz. 11 milyon euro ödeyeceğiz. Yeni kaleci alınca bonservis ve maaş ödeyeceksiniz. Bunun 1 milyon euro altında ödersiniz. Dominik Livakovic var, ona da 10 milyon euro verdik. Kiraya yolladık, bunları yapmayacağız. Sidiki Cherif için konuştum ama bonservisini eleştirdim. İki seneye iyi oyuncu olabilir ama acil ihtiyaç olan yere 2 milyon euro verdiniz. 20 daha verdiniz, 40 milyon euroya iyi bir santrfor alırdınız. Çocuğun üstüne yükü bırakmayın. N'Golo Kante'ye 70 milyon euro verdiler, böyle duydum. Bir tanesi Rusya'ya gitti, öbürü Suudi Arabistan'a gitti. Ne aldık, ne verdik bilmiyorum! Siz biliyor musunuz?"
"Domenico Tedesco'nun 'İdmanlarımız izleniyor' sözü oldu. Tesislerde bir değişiklik olacak mı?"
"Tesisler ne durumda bilmiyorum! Seçilirsek, gidip inceleriz ve karar veririz. Dışarıdan gazetecilerin çekimi ile ilgili... Tesis yapıldıktan sonra geçmiş yıllarda da vardı bu. Evlerin tepesine çıkıp çekiyorlardı gazeteciler. Hiçbir teknik direktör şikayet etmedi. Özel bir çalışmayı mı izliyorlar, ona bakmak lazım, İnceleriz durumuz."
"OSIMHEN ETKİSİ YAPACAK!"
"Alacağımız santrforlar Victor Osimhen etkisi yapar! Kaç gol atmışız, onlar kaç gol atmış? İçerideki ruh önemli! Osimhen saldırıyor, öbürlerine heyecan veriyor ve diğerleri de ona uymaya çalışıyor! Türkiye'de şampiyon olduk, güzel! Avrupa'da da bir şey yapmamız lazım!"
İKİ STOPER TRANSFERİ!
"20 Haziran'a kadar her şeyi halletmemiz lazım! Zaten iki forvet aldıktan sonra bir şey kalmıyor! Stoper de alacağız! Şimdi konuşturacaksınız beni. İki tane stoper alacağız! Biri sol ayaklı olacak, biri benim gibi sağ ayaklı olacak!
22 Haziran'da resmi transfer dönemi açılacak, transferlerin hepsini yapacağız. Dünya Kupası'ndan bir oyuncu alırsak, o biraz geç gelebilir. Onları inceliyorlar ve bana anlatıyorlar."
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe, Marsilya'dan kadrosuna kattığı İngiliz yıldız Mason Greenwood'un İstanbul'a geliş saatini açıkladı. İşte detaylar... -
Fenerbahçe'nin Marsilya'dan kadrosuna kattığı Mason Greenwood, 39 milyon Euro bonservis bedeliyle sarı-lacivertli kulübün en pahalı transferi oldu. -
Fenerbahçe, uzun süredir transfer gündeminde yer alan Mason Greenwood'u kadrosuna kattığını açıkladı. Sarı-lacivertliler, yıldız isimle 4 yıllık sözleşme imzalarken, Marsilya da 24 yaşındaki oyuncuya veda mesajı paylaştı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi) -
Mason Greenwood transferini tamamlayan Fenerbahçe, gözünü santrfor takviyesine çevirdi. Ollie Watkins, Serhou Guirassy ve Jean-Philippe Mateta gibi yıldız isimlerle anılan sarı-lacivertlilerin forvet transferinde sürpriz bir hamle yaptığı öne sürüldü. İşte detaylar...