Fenerbahçe Beko EuroLeague'de doludizgin!
EuroLeague'in 24. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İspanyol ekibi Kosner Baskonia'yı 84-71 mağlup etti.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 23.01.2026 - 20:41
- Güncelleme Tarihi: 24.01.2026 - 00:39
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) 24. haftasında sahasında İspanya ekibi Kosner Baskonia'yı 84-71 mağlup etti.
Fenerbahçe Beko, karşılıklı basketlere sahne olan ve başa baş geçen ilk periyodu 21-20 önde tamamladı.
Savunma sertliğinin öne çıktığı ve skor üstünlüğünün birkaç kez el değiştirdiği ikinci çeyrekte dış atışlardan bulduğu kritik basketlerle sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 42-38 üstün gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Fenerbahçe, De Colo, Horton Tucker, Baldwin ve Tarık Biberovic'in kaydettiği sayılarla farkı 19'a çıkardı ve üçüncü periyodu 69-50 önde bitirdi.
Fenerbahçe, dördüncü ve son çeyreğin ortasında farkı 28 sayıya (81-53) kadar yükseltti. Sarı-lacivertliler karşısında 18-0'lık seri yakalayan Baskonia, bitime 27 saniye kala farkı 10'a indirdi: 81-71. Fenerbahçe Beko, kaptan Melih Mahmutoğlu'nun son saniyelerde kaydettiği 3 sayılık basketle karşılaşmadan 84-71 galip ayrıldı.
Sarı-lacivertli takım, bu sezon EuroLeague'deki 23. karşılaşmada 16. galibiyetini aldı. Bir maçı eksik Fenerbahçe, organizasyondaki son 15 mücadelede 13. kez kazanarak çıkışını sürdürdü.
Baskonia ise Avrupa Ligi'nde 16. yenilgisini yaşadı.
1. PERİYOT: Fenerbahçe Beko 21-20 Kosner Baskonia
2. PERİYOT: Fenerbahçe Beko 42-38 Kosner Baskonia
3. PERİYOT: Fenerbahçe Beko 69-50 Kosner Baskonia
İŞTE MAÇIN ÖZETİ
DİĞER HABERLER
-
Samsunspor karşısında yenik duruma düşmesine rağmen maçı 3-2 kazanan müthiş bir geri dönüş hikayesi yazan Fenerbahçe, bu sezon tam 8 karşılaşmada geriye düşmesine rağmen hanesine puan yazdırmayı başardı ve toplamda 18 puan kazandı. Sarı-lacivertliler bu alanda ligin zirvesinde yer aldı. İşte o istatistikler... -
Fenerbahçe'nin 19 yaşındaki santrforu Sidiki Cherif, soru-cevap akımına katıldı. Kulübün resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan videoda Fransız oyuncunun "En büyük idolün kim?" sorusuna verdiği yanıt gündem oldu. İşte o paylaşım... . -
Trendyol Süper Lig'de zirve takibini sürdüren Fenerbahçe, transferde de dikkat çeken hamleler yapmaya devam ediyor. Geleceğe yatırım yapmak isteyen sarı-lacivertliler son olarak gündemine Almanya'da Holstein Kiel U19 forması giyen genç gurbetçiyi aldı. İşte detaylar... -
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Fenerbahçe-Samsunspor maçının devre arasında yaşananlar ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerde Matteo Guendouzi ve yönetici Ertan Torunoğulları'nın hakem Oğuzhan Çakır'a tepki gösterdiği öğrenildi. İşte detaylar... | Son dakika FB spor haberleri