Fenerbahçe turu garantiledi
Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu 7. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Fransa'nın Strasbourg takımını 17 sayı farkla, 81-64 mağlup etti.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.11.2015 00:00
- Güncelleme Tarihi: 26.11.2015 22:39
Alan savunmasıyla rakibin hareketli hücumlarında pota altını kapatan ev sahibi takım, Bogdanovic'in üç sayılık basketiyle 17. dakikada 13 sayılık üstünlük yakaladı: 38-25. Kalan 3 dakikada şutları sayıya çevirmekte zorlanan ve sadece 2 sayı üretebilen Fenerbahçe karşısında Strasbourg, skor üretti ve Leloup'un sayısıyla ilk yarı sonunda farkı 6 sayıya (40-34) indirdi.
İkinci yarıda hücumdaki ritmini tekrar yakalayan sarı-lacivertli ekip, Kalinic'in basketiyle 23. dakikada farkı 12 sayıya (48-36) çıkardı. Ev sahibi takımın hakemlerin aleyhine verdiği kararlarla konsantrasyonun bozulduğu anları iyi değerlendiren Strasbourg, Travis'in basketleriyle 26. dakikada farkı 5 sayıya kadar indirdi: 52-47. Savunmasını sertleştiren ve rakibine sayı izni vermeyen ev sahibi ekip, 9-0'lık seri sonunda 3. periyodu 61-47 önde bitirdi.
Maçın 3. çeyreğindeki serisini son periyoda taşıyan ve 14-0 sayı üstünlüğü yakalayan (66-47) Fenerbahçe, son çeyrekte Datome ile etkili oldu. Dokuz dakikada 2 sayı yiyen sarı-lacivertli takım, bu oyuncunun basketleriyle 35. dakikada farkı 24 sayıya kadar (73-49) çıkardı. Kalan sürede genç oyuncularla mücadele eden Fenerbahçe, rakibini 81-64 yendi.
Grubundaki tek yenilgisini ilk maçta Strasbourg'a 91-70 mağlup olarak alan Fenerbahçe, rakibine üstünlük sağlayarak hem liderliğini sürdürdü hem de bu ilk maçın rövanşını aldı. Bu sonuçla 6. galibiyetini alan sarı-lacivertli takım, gruptan çıkmayı da garantiledi.
Maçın en skorer ismi 20 sayı üreten Fenerbahçeli oyuncu Jan Vesely oldu.
Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da maçı izledi. Taraftarlar, maçın son periyodunda takımın başantrenörü Zeljko Obradovic lehine tezahürat yaptı. Başkan Yıldırım'ın da bu sırada alkışlarla taraftarların tezahüratına katıldığı görüldü.
DİĞER HABERLER
-
Savunma bölgesine takviye yapmayı düşünen Fenerbahçe, Al Hilal'de forma giyen sürpriz bir ismi gündemine aldı. Sarı-lacivertliler, transfer için Arap kulübüyle görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi. -
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, TÜMOSAN Konyaspor'u evinde 4-2 mağlup etti. Sabah gazetesi yazarı Ahmet Çakar, maça dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çakar, sarı-lacivertlilerin kazandığı penaltı pozisyonunu yorumladı. İşte o yazı... -
Transfer planlamalarını sürdüren Fenerbahçe'de sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı lacivertlilerde o isimle yolların ayrılmasının an meselesi olduğu ve prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi) -
Fenerbahçe Kulübü, TÜMOSAN Konyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Kerem Aktürkoğlu'nun tomografisinde herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi)