Sony'den Rusya kararı! PlayStation satışları durduruldu
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle alınan ambargo kararlarına bir yenisi daha eklendi. PlayStation, Rusya'daki tüm donanım ve yazılım satışlarını askıya aldığını açıkladı.
- E Spor Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.03.2022 - 19:23
Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı askeri operasyon nedeniyle birçok şirket ülkeye ambargo uygulamaya devam ediyor.
Yaptırım uygulayan şirketler arasında Sony de girdi. Şirket, ülkede donanım ve yazılımları dahil PlayStation satışlarının askıya alındığını açıkladı.
Sony sözcüsü Joe Taraborrelli konuyla ilgili, "Sony Interactive Entertainment (SIE), Ukrayna'da barış çağrısı yapmak için küresel topluluğa katılıyor." dedi. "Tüm yazılım ve donanım sevkiyatlarını, Gran Turismo 7'nin lansmanını ve Rusya'daki PlayStation Store operasyonlarını askıya aldık" ifadelerini kullanan Taraborrelli; ayrıca Ukrayna'ya 2 milyon Dolar'lık bir bağışta bulunduklarını da açıkladı.
Daha önce de oyun dünyasında Epic Games, CD Projekt Red, Microsoft, Activision, Ubisoft, Take-Two ve EA Games; Rusya'daki satışlarını durdurmuştu.
DİĞER HABERLER
-
Bilgisayar oyuncularının en çok tercih ettiği platformlardan biri olan Epic Games, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz indirimlerine gidecek. Peki; Epic Games yaz indirimleri ne zaman başlayacak? Epic Games yaz indirimleri hangi tarihleri kapsayacak? İşte tüm bilinmesi gerekenler... -
Son yıllarda birçok oyunu ücretsiz hale getirerek oyunseverlerin beğenisini kazanan Epic Games, her hafta verdiği ücretsiz oyunlara bir yenisini ekledi. Epic Games, bu hafta The Callisto Protocol'u kullanıcıların erişimine açtı. İşte detaylar... -
Son yıllarda birçok oyunu ücretsiz hale getirerek oyunseverlerin beğenisini kazanan Epic Games, her hafta verdiği ücretsiz oyunlara bir yenisini ekledi. Epic Games, bu hafta The Falconeer'ı kullanıcıların erişimine açtı. İşte detaylar... -
Galatasaray, 2024-25 Türkiye Espor Futbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Sarı kırmızılı EA FC Clubs takımı ligde 77 puana ulaştı.