Afrika Uluslar Kupası'nda Tunus Mali maçına hakem damgası!
Afrika Uluslar Kupası F Grubu'nda Tunus ile Mali karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Mali 1-0 kazanırken, maça Zambiyalı hakem Janny Sikazwe damga vurdu. İşte detaylar...
- Dünyadan Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 12.01.2022 - 19:44
- Güncelleme Tarihi: 12.01.2022 - 21:20
Afrika Uluslar Kupası F Grubu 1. maçında Tunus ile Mali karşılaştı.
Limbe Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Mali'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Mali'ye galibiyeti getiren golü 48. dakikada penaltıdan Kone kaydetti. Bu sonucun ardından Mali, F Grubu'na 3 puanla başladı. Tunus ise puansız bir başlangıç yaptı.
Mali, gelecek maçta Gambiya ile karşılaşacak. Tunus ise Moritanya karşısında 3 puan arayacak.
HAKEM MAÇA DAMGA VURDU
Zambiyalı hakem Janny Sikazwe, mücadelede son düdüğü 85. dakikada çaldı. Tepkilerin ardından müsabakayı yeniden başlatan Sikazwe, bu kez de 89. dakikada karşılaşmayı bitirdi.
Sikazwe'nin bu kararlarının ardından Tunus yedek kulübesi sahaya girdi ve büyük tepki gösterdi. Hakem ekibi geniş güvenlik önlemleri altında soyunma odasına gitti.
TEKRAR KARARI ÇIKTI, TUNUS REDDETTİ
Afrika Futbol Konfederasyonu, müsabakada kalan dakikaların yeniden oynanması yönünde karar verdi. Bu karar sonrasında Malili futbolcular, sahaya geri döndü. Tunuslu futbolcular, maça çıkmayı reddetti.
Tunuslu futbolcuların maça çıkmayı reddetmesinin ardından mücadelenin 1-0 Mali lehine sonuçlanmasına karar verildi.
DİĞER HABERLER
-
ABD Başkanı Donald Trump, 2026 FIFA Dünya Kupası kura çekiminin Washington'daki Kennedy Center'da gerçekleştirileceğini duyurdu. -
İngiltere Premier Lig'in 3. haftasında Manchester United, sahasında konuk ettiği Burnley'i 3-2 mağlup etti. -
Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Okhdood, son olarak Göztepe forması giyen Koray Günter ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. -
Arjantinli yıldız orta saha Rodrigo de Paul MLS ekiplerinden Inter Miami ile sözleşme imzaladı.