Corriere dello Sport'tan İtalya'yı karıştıran "Black Friday" manşeti
İtalya Serie A'nın 15. haftasında 6 Aralık cuma günü (yarın) Inter ile Roma arasında oynanacak dev maç ile ilgili Corriere dello Sport'un attığı manşet ortalığı karıştırdı!
- Dünyadan Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 05.12.2019 22:22
- Güncelleme Tarihi: 06.12.2019 09:05
Son zamanlarda maçlarda futbolculara yönelik yapılan ırkçı saldırıların arttığı ve ırkçılık tartışmalarının yeniden alevlendiği İtalya'da ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport adeta yangına benzin döktü!
Yarın Inter ile Roma arasında oynanacak maç öncesi manşetinde Inter'in Belçikalı siyahi forveti Romelu Lukaku ile Roma'nın İngiliz siyahi stoperi Chris Smalling'in fotoğraflarını kullanarak, "Black Friday (Kara Cuma)" manşetini atan Corriere dello Sport'a büyük tepki geldi.
Başta iki kulüp olmak üzere pek çok futbol kulübü ve taraftar sosyal medya üzerinden gazeteyi eleştirdi.
Inter kulübü twitter hesabından "Her türlü ayrımcılığa her zaman karşıyız ve hep karşı olacağız." ifadeleriyle söz konusu manşete tepki verirken, Roma kulübü ise yine resmi twitter hesabından yaptığı Corriere dello Sport'a göndermede bulundu.
Hiç kimse:
Kesinlikle kimse:
Tek bir insan bile:
Corriere dello Sport manşet yazarı:
Öte yandan, Fiorentina kulübü de söz konusu manşete twitter'dan "Ne diyeceğimizi bilemiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.
GAZETE KENDİNİ SAVUNDU
Tüm bu tepki ve eleştirilerin ardından Corriere dello Sport cephesinden de bir açıklama geldi.
Gazete direktörü Ivan Zazzaroni, gazetenin internet sitesinden yayınlanan açıklamada bazı sosyal medya kullanıcılarının kendilerine çamur attığını savundu.
"Black Friday" başlığının anlamak isteyenler için farklılığın övgüsü, gururu ve zenginliği olduğunu belirten Zazzaroni, "Roberto Perrone'nin harika şekilde kaleme aldığı yazıya atılan bu masum başlık, içinde zehir bulunan zehirli kişiler tarafından zehirli hale getirildi" ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
A Milli Takım'ımızın da A Ligi Grup 1'de mücadele edeceği UEFA Uluslar Ligi'nde 24 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında oynanacak 39 karşılaşma ATV, A Spor, A Para, A Haber ve A2'den futbolseverlerle buluşacak. İşte oynanacak 39 maçın kanal ve yayın saatleri... -
Almanya Bundesliga 3. hafta maçında Eintracht Frankfurt, milli yıldız Can Uzun'un 2 gol attığı mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. -
İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında Hull City, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kaldı. -
Suudi Arabistan ekibi Al Diriyah, Al Hilal'den Uruguaylı golcü futbolcu Darwin Nunez'i kiralık olarak renklerine bağladı.