Azerbaycan futbolunda deprem
Azerbaycan'da farklı takımlarda oynayan 22 futbolcu ile birer görevli ve hakem, şike gerekçesiyle men cezası aldı
- Dünyadan Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 22.11.2016 00:00
- Güncelleme Tarihi: 22.11.2016 15:13
Azerbaycan 1. Futbol Ligi'nde farklı takımlarda oynayan 22 futbolcu ile birer görevli ve hakem şike yaptıkları gerekçesiyle müsabakalardan men edildi.
Azerbaycan Futbol Federasyonundan (AFFA) yapılan açıklamaya göre, UEFA ve diğer kaynaklardan edinilen bilgiler doğrultusunda bazı takımlarda görev yapan futbolcular ile birer görevli ve hakem hakkında şike yaptıkları şüphesiyle soruşturma başlatıldı.
AFFA Disiplin Kurulu'nun kararına göre, Gusar kentinin Şahdağ Kulübü'nde forma giyen 5 futbolcu ve bir görevli, Revan Kulübü'nden 7, Gazah kentinin Göyezen ile Mingeçevir şehrinin Energetik takımlarından üçer, Şerurspor ve Bakılı kulüplerinden ise ikişer oyuncu müsabakalardan men edildi.
Disiplin Kurulu, 1. Lig'de görev yapan bir hakemi de aynı gerekçeyle müsabakalardan men etti.
Açıklamada, soruşturma sonuçlarının yürütme kuruluna iletileceği ve şike yaptığı tespit edilen takımlara, yöneticilere, antrenör ve futbolculara ciddi yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi.
DİĞER HABERLER
-
Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi, yakında vizyona girecek olan yeni Spider-Man filminin tanıtımında boy gösterdi. -
İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında Hull City, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kaldı. -
A Milli Takım'ımızın da A Ligi Grup 1'de mücadele edeceği UEFA Uluslar Ligi'nde 24 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında oynanacak 39 karşılaşma ATV, A Spor, A Para, A Haber ve A2'den futbolseverlerle buluşacak. İşte oynanacak 39 maçın kanal ve yayın saatleri... -
Almanya Bundesliga 3. hafta maçında Eintracht Frankfurt, milli yıldız Can Uzun'un 2 gol attığı mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.