Taekwondoda millilerden 6 madalya
Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde milli sporcular 3’ü altın 6 madalya kazandı.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.05.2026 00:20
- Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 00:21
Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde taekwondoda 4 para taekwondoda ise 3 sıklette müsabakalar yapılırken, 10 milli sporcu madalya mücadelesi verdi. Milli sporcular ikinci gün 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.
Son iki dünya şampiyonu olarak kadınlar 53 kg'da mücadele eden Merve Dinçel Kavurat, 2022'den sonra bir kez daha Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Para taekwondoda Paris 2024 Paralimpik Oyunları şampiyonu Mahmut Bozteke, K44 63 kg'da 5. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Paris 2024'ün gümüş madalyalı ismi Gamze Özcan da K44 57 kg'da 6. kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı.
Para taekwondoda K44 52 kg'da Meryem Betül Çavdar gümüş madalyanın sahibi olurken, 57 kg'da Tuana Çelik bronz madalya elde etti. Taekwondo erkekler 58 kg'da Enes Kaplan da ilk kez katıldığı Avrupa şampiyonasında kürsünün üçüncü basamağına çıktı.
Türkiye, ilk iki gün sonunda, 4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 12 madalyaya ulaştı. Dört gün sürecek şampiyonanın üçüncü gününde 4 taekwondocu ve 6 para taekwondocu madalya mücadelesi verecek.
DİĞER HABERLER
-
Milli masa tenisçi Görkem Öçal, Portekiz'de düzenlenen Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda 15 yaş altı tek erkekler kategorisinde birinci oldu. -
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Para Bisiklet Avrupa Kupası Yol Yarışları'nda branş tarihinde ilk kez Avrupa Kupası madalyası kazanan milli para bisikletçileri kutladı. -
Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen, buzullarda yüzen ilk Türk sporcu oldu. -
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "İrade Bizim, Zafer Bizim" temalı yürüyüşe katıldı.