Carlos Sainz 10'uncu etabı kazanarak liderliğini sürdürdü
Dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi'nde 10'uncu gün geride kaldı. 10 yıl sonra ilk kez Suudi Arabistan'dan başlayan yarışta 10'uncu etabı otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Carlos Sainz kazandı ve genel klasmanda liderliğini sürdürdü.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 15.01.2020 - 20:17
Dakar Rallisi bu sene 42'nci kez motor sporları tutkunlarını bir araya getirdi. Sporcuların 12 gün boyunca yaklaşık 7 bin 500 kilometrelik yol kat edeceği Dakar Rallisi'nde 10'uncu gün heyecanı da noktalandı. Haradh-Shubaytah arasında koşulan 534 kilometrelik parkur sonrasında otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Carlos Sainz, etabı kazanarak 37 saat 15 dakikalık derecesiyle liderliğini sürdürdü.
Kamyon kategorisinde ise Kamaz Master, Dakar Rallisi'nde zirveyi kimseye kaptırmıyor. En yakın rakibinden 40 dakika 8 saniye daha hızlı olan Kamaz Master pilotu Andrey Karginov, on gün sonunda elde ettiği 40 saat 20 dakika ve 4 saniye ile liderliğini sürdürdü.
12 etaptan oluşan 12 günlük yolculuğun ardından 17 Ocak Cumartesi günü sona erecek Dakar Rallisi'nde 11'nci gün Shubaytah ile Haradh arasında koşulacak.
DİĞER HABERLER
-
6. İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele eden milli boksörler, organizasyonu 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 6 madalya ile tamamladı. -
Erkekler 100 metrede dünya ikinciliği bulunan ABD'li atlet Marvin Bracy-Williams, doping yaptığı gerekçesiyle 45 ay men cezası aldı. -
Turkuvaz Medya Spor Zirvesi'nde 'Yılın En İyi Spor Sitesi' ödülünü aspor.com.tr, fotomac.com.tr ve sabah.com.tr'nin spor birimi kazandı. -
Dünya Havalı ve Ateşli Silahlar Şampiyonası'na katılan milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ile Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde 6'ncı oldu.