Beşiktaş'ta Abraham giderse plan Gabigol!
Santrforu Tammy Abraham'dan beklenen performansı alamayan Beşiktaş yönetimi, uzun yıllardır Brezilya'da forma giyen golcü oyuncu Gabriel Barbosa’yı transfer listesinin ilk sıralarına yazdı. İşte ayrıntılar... | Son dakika BJK spor haberleri
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 23.12.2025 - 06:41
Beşiktaş'ın sezon başında Roma'dan büyük ümitlerle transfer ettiği Tammy Abraham, performansıyla beklentileri karşılayamadı. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın zaman zaman yedek bıraktığı İngiliz forveti yerine son vuruşları iyi golcü talep ettiği aktarıldı. Serbest kalma bedeli 30 milyon euro olan Tammy Abraham'a uygun teklif geldiği takdirde yolların ayrılması planlanıyor. Siyah-beyazlıların gündemine Cruzeiro'da forma giyen 'Gabigol' lakabıyla tanınan Gabriel Barbosa geldi.
CAZİP MAAŞ TEKLİFİ
Kulübüyle 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki golcünün ayrılma kararı aldığı belirtildi. Bu sezon inişli-çıkışı bir grafik çizen Sambacının performansından Brezilya ekibinin de memnun olmadığı öğrenildi. Beşiktaşlı kurmayların Gabigol'e Cruzeiro'da kazandığı maaştan daha fazlasını ödemeyi taahhüt ettiği belirtildi. Ancak siyah-beyazlı yönetimin tek şartı var. O da Brezilyalı forvetin kulübünü ikna ederek bonservis bedeli olmadan gelmesi. Sözleşme teklifinin ise 3 yıllık olduğu aktarıldı.
RAKİP SANTOS
Daha önceki yıllarda Fenerbahçe'nin de gündemine gelen Gabriel Barbosa ile ilgilenen kulüp sadece Beşiktaş değil. Gabigol'ün altyapısından yetiştiği ve formasını giydiği Brezilya Serie A temsilcisi Santos'un da 29 yaşındaki golcünün durumunu yakından takip ettiği öğrenildi.
17 GOLE KATKI
Gabigol bu sezon 4 ayrı kulvarda toplam 49 maçta forma giyerken 13 kez ağları salladı. 4 de asist yapan yıldız golcü, 17 gole direkt etki etti. Serie A'da 30 müsabakada 6 gol, 2 asistle oynadı.
51
Sambacının bonservisine bugüne kadar toplam 51 milyon euro ödendi. Serie A devi İnter'in, 2016 yaz transfer döneminde Gabigol'ü Santos'tan transfer ederken kasasından tam 29.5 milyon euro bedel çıktı. Yıldız forvetin Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 milyon euro.
DİĞER HABERLER
-
İtalya Serie A ekibi Cagliari'nin sportif direktörü Guido Angelozzi, Beşiktaş'tan kiraladıkları Semih Kılıçsoy hakkında flaş açıklamalarda bulundu. -
Beşiktaş'ın yeni golcüsü Hyeon-Gyu Oh, ilk maçındaki performansı ile beğenileri topladı. Koreli golcünün davranışları ve pozitifliği Sergen Yalçın'ın takdirini topladı. İşte detaylar... (BJK spor haberi) -
Beşiktaş GAİN Erkek Basketbol Takımı, BKT Avrupa Kupası B Grubu 18. ve son haftasında konuk olduğu Yunanistan temsilcisi Panionios'u 40 sayı farkla 114-74 yendi. Karşılaşmadan ardından siyah-beyazlı kulüp yayınladığı açıklama ile Panionios tribünlerden açılan çirkin pankartları kınadı. İşte detaylar... -
Beşiktaş GAİN Erkek Basketbol Takımı, BKT Avrupa Kupası B Grubu 18. ve son haftasında konuk olduğu Yunanistan temsilcisi Panionios'u 40 sayı farkla 114-74 yendi.