Rıza Çalımbay’ın 4. derbi heyecanı!
Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yarın oynanacak Fenerbahçe maçıyla birlikte 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak. Çalımbay, son derbisine 18 Eylül 2005 tarihinde siyah-beyazlıların başında İnönü Stadı’nda yine sarı-lacivertlilere karşı çıktı.
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.12.2023 11:27
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, yarın saat 19.00'da Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu müsabaka siyah-beyazlıların teknik direktörü Rıza Çalımbay için de ayrı bir önem taşıyor.
18 YIL SONRA DERBİ HEYECANI
60 yaşındaki teknik adam, yarınki maçla birlikte 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak ve 4. derbisine çıkacak. Rıza Çalımbay, son derbi sınavını 2005-2006 sezonunda 'Beşiktaş Teknik Direktörü' olarak 18 Eylül 2005 tarihinde Fenerbahçe'ye karşı vermişti. İnönü Stadı'nda oynanan maçı sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla kazandı.
2004-2005 sezonunun 28. haftasında Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş müsabakasından ise Çalımbay idaresindeki siyah-beyazlılar 4-3 galip ayrıldı.
Rıza Çalımbay aynı sezonun 23. haftasında konuk olduğu Galatasaray'a 1-0 kaybetti.
FENERBAHÇE'YE KARŞI KARNESİ
Tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş, Kasımpaşa, Antalyaspor, Mersin İdman Yurdu, Rizespor, Eskişehirspor, MKE Ankaragücü, Denizlispor, Göztepe, Sivasspor, Konyaspor ve Trabzonspor ile Süper Lig'de Fenerbahçe'ye rakip olduğu 45 maçta 9 galibiyet, 25 mağlubiyet ve 11 beraberlik aldı.
DİĞER HABERLER
-
Ara transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, Newcastle United forması giyen Joe Willock için ısrarını sürdürüyor. Siyah beyazlıların, yıldız orta saha için gözden çıkardığı bonservis bedeli ortaya çıktı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde geride kalan kritik haftanın ardından UEFA kulüpler sıralaması güncellendi. İlk 30 basamakta yalnızca tek temsilcimizin yer aldığı listede, bir diğer temsilcimiz ise tam 25 sıra birden tırmanarak büyük bir çıkışa imza attı. İşte UEFA kulüpler sıralamasındaki son tablo... -
UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, Crystal Palace ile 2-2 berabere kalarak 3 maçta 7 puan toplamış oldu. Fotomaç gazetesi yazarları, siyah-beyazlıların bu performansını dikkat çeken ifadelerle yorumladı. -
UEFA Avrupa Ligi'nin 3. hafta mücadelesinde evinde İngiliz ekibi Crystal Palace ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Usta yazar Ömer Üründül, siyah-beyazlı temsilcimizin performansını değerlendirdi. İşte o yazı...