Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: UEFA'ya başvuruyu yaptık
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor'un kalan maçlarıyla ilgili alınan karar dolayısıyla mağduriyet yaşadıklarını ve bu konuyla ilgili UEFA'ya başvuruda bulunduklarını belirtti. | Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi)
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 06.06.2023 16:08
- Güncelleme Tarihi: 06.06.2023 16:10
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş dergisinin haziran ayı sayısına açıklamalarda bulundu.
Ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nin oynadığı maçların geçersiz sayılmasıyla ilgili görüşlerinin çok eleştirildiğini hatırlatan Ahmet Nur Çebi, "Depremlerin ardından iki takımın ligden çekilmek zorunda kalması sonrası uygulama ile ilgili olarak şahsıma basının sorduğu bir soru üzerine, 'Biz adaletli bir uygulama istiyoruz; bunu kendimiz için değil, herkes için istiyoruz. Oynanmayan maçlar yok hükmündedir.
Ne bize ne de başka bir takıma ligden çekilen takımlarla ilgili olarak 3'er puan verilsin' şeklinde özetlenebilecek bir açıklama yapmıştık. O gün, 'Vay efendim bunca acı varken Beşiktaş Başkanı puan peşinde koşuyor' şeklinde, beni acımasızca eleştiren çevreler oldu ama her zaman olduğu gibi gelinen nokta beni haklı çıkardı; birçok çevre dediğime geldi. Geldiğimiz nokta net bir mağduriyet yaratmıştır. Ayrıca UEFA nezdinde de girişimlerimizi yaptık." ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlı futbol takımının aldığı başarılı sonuçlar karşısında mutlu olduklarını aktaran Çebi, "Şenol Güneş hocamız ve futbolcularımız, mayıs ayı boyunca aldıkları güzel sonuçlarla yüzümüzü güldürmeye devam ettiler. Bu başarının önümüzdeki sezona ve Avrupa kupalarında oynayacağımız maçlara da yansımasını temenni ediyorum." diye görüş belirtti.
Türkiye Futbol Federasyonu, ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nin kalan maçlarının rakipleri lehine 3-0 hükmen tescil edilmesine karar vermişti.
DİĞER HABERLER
-
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında evinde Kocaelispor'u konuk edecek. Maç öncesi VAR koltuğunda oturacak hakem belli oldu. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Ara transfer döneminde savunma hattına takviye yapmak isteyen Beşiktaş'tan flaş bir atak geldi. Siyah beyazlıların, 28 yaşındaki Yunan stoper Konstantinos Mavropanos'u gündemine aldığı öğrenildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Beşiktaş, Kocaelispor karşısında kazanarak hem zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hem de Hoffenheim maçı öncesi moral bulmayı hedefliyor. Siyah-beyazlıların Dolmabahçe’deki kritik mücadelede sahaya çıkması beklenen muhtemel 11’i belli oldu. İşte tüm detaylar... -
Beşiktaş, Süper Lig’in 7’nci haftasında evinde Kocaelispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.