Jordi Bertomeu: Tarihimizdeki en zor kararlardan birini aldık
Basketbolda Euroleague ve Eurocup'un corona virüsü salgını nedeniyle iptal edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, 2019-2020 sezonunu iptal ederek tarihlerindeki en zor kararlardan birini aldıklarını söyledi.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 25.05.2020 - 23:56
Bertomeu, video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle askıya alınan THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası'nda sezonun iptal edilmesini değerlendirdi.
İnsan sağlığının öncelikleri olduğunu dile getiren Bertomeu, "Salgının farklı bölgelere göre gelişimi, tüm takımların sezonun geri kalanına devam etmeleri için aynı koşullarda olacağını garanti etmemekte." yorumunu yaptı.
Ligleri sonlandırmanın en iyi seçenekleri olduğunu belirten Bertomeu, "Bugün tarihimizdeki en zor ve en üzgün kararlardan birini aldık. Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası'nı sürdürmek için bütün ihtimalleri tüketmiştik." ifadelerini kullandı.
Bertomeu, gelecek sezon maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı konusunda görüş belirtmek için erken olduğunu kaydetti.
THY Avrupa Ligi'nin isim hakları konusunda bir değişiklik beklemediklerini aktaran Bertomeu, "Türk Hava Yolları ile son 10 yıldır çok verimli bir ilişkimiz var. Bu konuda gelecekle ilgili görüşümüzü değiştirecek hiçbir şey görmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
DİĞER HABERLER
-
Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan derbide Fenerbahçe Beko, Beşiktaş GAİN'i 101-87 mağlup etti. -
NBA'de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcumuz Alperen Şengün'ün sakatlığı nedeniyle yaklaşık 2 hafta parkelerden uzak kalacağı açıklandı. İşte detaylar... -
EuroLeague’in 20. haftasında gözler, Fenerbahçe Beko ile Olympiakos arasındaki kritik mücadeleye çevrildi. Son haftalardaki yükselen performansıyla dikkat çeken Sarunas Jasikevicius’un ekibi, ligdeki üçüncülük koltuğunu sağlamlaştırıp galibiyet serisini devam ettirmek istiyor. Sahasında kazanarak 13. galibiyetine ulaşmayı hedefleyen sarı-lacivertliler, taraftar desteğini de arkasına alacak. 11 galibiyetle yedinci sırada bulunan Olympiakos ise zorlu deplasmanda sürpriz bir sonucun peşinde. Fenerbahçe Beko-Olympiakos maçını haberimizden canlı olarak takip edebilirsiniz. -
EuroCup B Grubu’nda 13. haftanın öne çıkan mücadelesinde Beşiktaş GAİN, Ratiopharm Ulm’u ağırlamaya hazırlanıyor. Akatlar’da oynanacak karşılaşmada zirve yarışını sürdürmek isteyen siyah-beyazlılar, hata yapmadan yoluna devam etmenin peşinde. Son dönemde üst üste iki yenilgi alan Dusan Alimpijevic’in ekibinin, bu zorlu maçta vereceği tepki merakla bekleniyor. Peki, Beşiktaş GAİN-Ratiopharm Ulm basketbol maçı ne zaman ve saat kaçta? Hangi kanalda yayınlanacak?