Jorge Sampaoli Galatasaray - Marsilya maçı sonrası konuştu! "Böyle maçlarda rakipler eksiklerinizi affetmez"
UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda temsilcimiz Galatasaray'a 4-2 mağlup olan Marsilya'da teknik direktör Jorge Sampaoli, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, "Böyle maçlarda rakip hiçbir zaman bizim eksikliklerimizi affetmez" dedi.
- Avrupa Ligi Haberleri
- Yayın Tarihi: 25.11.2021 - 23:34
UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5'inci maçında Galatasaray'a 4-2 mağlup olarak turnuvaya veda eden Marsilya'da teknik direktör Jorge Sampaoli ve oyuncu Arkadiusz Milik, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Sampaoli, maçta çok fazla hata yaptıklarını söyleyerek, "Hiç ummadığımız bir anda gol yedik. Maç bir anda bizim için kötü gitmeye başladı. Maalesef böyle maçlarda rakip hiçbir zaman bizim eksikliklerimizi affetmez" dedi.
"BİRİNCİLİK İSTİYORDUK"
Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Biz birincilik istiyorduk. Takımımız çok genç, olgunlaşmaları gerekiyor. Daha sonraki maçlarda takımımın daha çabuk olgunlaşması için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.
"HER ZAMAN KAZANMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
UEFA Avrupa Konferans Ligi'yle ilgili düşünceleri sorulan Sampaoli, "Biz yeni turnuvalara da aynı şekilde, aynı heyecanla katılıyoruz. Her zaman kazanmaya çalışacağız. Hiçbir maçı verme niyetimiz yok. Biz buraya kazanmaya gelmiştik ama maçın başında yediğimiz goller bizi zorladı ve bizi hayal kırıklığına uğrattı" açıklamasını yaptı.
"BİZ BU ATMOSFERLERE ALIŞIĞIZ"
"Galatasaray taraftarının yarattığı atmosfer kaybetmenizde etkili oldu mu" sorusuna Sampaoli, "Biz bu atmosferlere alışığız. Bizim oyuncularımızın çok genç olması ve hatalar yapabilmesi maçı kaybetmemize sebep oldu. İlk dakikalarda 2 gol yememiz ve sahadaki baskı, psikolojik olarak Galatasaray'ın daha güçlü olmasını sağladı" yanıtını verdi.
MILIK: GALATASARAY ÇOK KARARLIYDI VE GALİBİYETİ HAK ETTİ
Takımının Galatasaray ağlarına gönderdiği iki golün de sahibi olan Arkadiusz Milik ise ilk 20 dakikanın kendileri adına çok zor geçtiğini belirterek, "Çok zor bir maç olacağını bekliyorduk ama tabii ki amacımız kazanmaktı. Galatasaray çok kararlıydı ve bu galibiyeti hak etti" diye konuştu.
"Puan kazanmak için oynadık" diyen Milik, "Daha fazlasını yapabilirdik. Gerçekten çok üzgünüm. Bir sonraki maçımız pazar günü. Onu düşünmekten başka bir seçeneğimiz yok şu anda" ifadelerini kullandı.
"BENİM GÖREVİM SAHAYA ÇIKIP YÜZDE YÜZÜMÜ VERMEK"
Milik, "UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele etmek sizi zorlayacak mı" sorusuna şu yanıtı verdi: "Moskova'yı yenersek belki Konferans Ligi'ne gidip ilerleyebiliriz. Ben sadece futbolcuyum. Benim görevim sahaya çıkıp yüzde yüzümü vermek. Şu anda tüm odağımız pazar günkü maça olmalı."
Son olarak Cengiz Ünder'in süre almaması ile ilgili gelen soruya Milik, "Cengiz çok iyi bir oyuncu. Geldiğinden beri bize çok şey kattı. O'nu özledik. Tabii ki bu maçı kaybetmemiz için bir bahane olamaz" yanıtını vererek sözlerini noktaladı.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Avrupa Ligi'nde sezonun ilk puanlarını hedefleyen Nice, Güney Fransa'nın Allianz Riviera Stadyumu'nda Freiburg ekibini konuk edecek. Franck Haise yönetimindeki Fransızlar, Roma, Fenerbahçe ve Celta Vigo'ya karşı yaşadıkları üç mağlubiyetin gölgesinde, taraftar desteğiyle bu sefer üç puanı kapmaya odaklanmış durumda. Alman temsilcisi Freiburg ise iki zafer ve bir beraberlikle yakaladığı 6. sıradaki konforlu konumunu pekiştirmek üzere sahaya inecek. Nice - Freiburg düellosu ne zaman oynanacak, saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda? -
Berke Özer'in kalesini koruduğu Fransız ekibi Lille, Avrupa Ligi mücadelesinde Kızılyıldız'a 1-0'lık skorla mağlup oldu. Berke'nin 83. dakikada yaptığı penaltı maça damga vurdu. -
UEFA Avrupa Ligi'nin dördüncü haftasında Aston Villa, Villa Park'ta Maccabi Tel Aviv'i ağırlayarak Avrupa serisine zaferle dönmeyi planlıyor. Deplasman seyircisinin olmayacağı, 700'den fazla polisin nöbette olacağı bu mücadelede, Bologna ve Feyenoord'u deviren ev sahibi, Go Ahead Eagles'a 2-1'lik yenilgiyle bozulan serisiyle 6 puanla 10. sırada konumlanmış durumda. Üç maçta sadece 1 puan toplayan Maccabi ise 36 takımlı kendi liginde 32. basamakta. Aston Villa - Maccabi Tel Aviv kapışması ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? -
UEFA Avrupa Ligi'nde fırtına gibi esen Sporting Braga, dördüncü hafta perdesini evinde Genk'le açarak zirve yarışı için kritik bir adım atacak. Sezonun ilk üç randevusunu zaferle noktalayan nadir ekiplerden olan Portekiz temsilcisi, 9 puanı ve +5'lik averajıyla 2. koltuğa yerleşti. Rakip Genk ise üç maçta aldığı tek üç puanla 19. basamakta debelenirken bu deplasman onları daha da zorlayacak. Municipal de Braga Stadyumu'ndaki Sporting Braga - Genk maçının tüm detayları haberimizde...