Trabzonspor U19 Takımı'nda hedef final!
UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale kalma başarısı gösteren ilk Türk takımı olan Trabzonspor 19 Yaş Altı Takımı oyuncuları, 25 Nisan Cuma günü karşılaşacakları Salzburg'u yenerek finale yükselip yeni bir başarıya daha imza atmak istiyor.
- Trabzonspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 24.04.2025 - 12:19
2013-2014 sezonundan itibaren düzenlenen UEFA Gençlik Ligi, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin altyapılarında forma giyen oyunculara kendilerini gösterme ve vitrine çıkma imkanı sunuyor.
Daha önce bu turnuvada yer almış Kylian Mbappe, Ruben Dias, Joao Felix, Leroy Sane, Josko Gvardiol gibi birçok yıldız isim, organizasyon sonrasında kulüplerinin A takımlarına yükselerek Avrupa'nın dev ekiplerine transfer oldu.
Avrupa'nın önemli altyapılarına sahip Benfica, Barcelona, Chelsea, AZ Alkmaar gibi kulüplerinde yetişen oyuncular, UEFA Gençlik Ligi'nde de ter döktükten sonra kulüplerine yüklü bonservis bedelleri kazandırdı. Benfica'dan Atletico Madrid'e transfer olan Felix 127 milyon avro, Ruben Dias da Benfica'ya 71.6 milyon avro gelir sağladı.
Trabzonspor altyapısından transfer olan futbolcular
Altyapısında yetiştirdiği futbolcuları Türk futboluna kazandıran Trabzonspor; Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Ahmetcan Kaplan, Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke ve Hami Mandıralı gibi önemli isimleri Avrupa futboluna sundu.
Bu sezon UEFA Gençlik Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çeken bordo-mavililer, yakın zamanda 19 yaş altı takım kadrosundaki 13 oyuncusuyla profesyonel sözleşme imzaladı.
Trabzonspor'un geçmişten bugüne altyapısında yetiştirerek yurt dışına sattığı ve bonservis kazandığı oyuncular ise şöyle:
Yusuf Yazıcı | 18.5 milyon avro |
Ahmetcan Kaplan | 9.5 milyon avro |
Gökdeniz Karadeniz | 8.7 milyon avro |
Fatih Tekke | 7.5 milyon avro |
Hami Mandıralı | 3.5 milyon avro |
Abdülkadir Ömür | 2.5 milyon avro |
DİĞER HABERLER
-
Milli arada Fatih Tekke yönetiminde çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Eyüpspor maçlarından 6 puan'ı cebine koyarak Galatasaray maçına moralli çıkmak istiyor. İşte detaylar... (TS spor haberi) -
Trabzonspor'da 8 ve 10 numara pozisyonda oynayabilecek oyuncu için arayışlar tam gaz devam ediyor. Bordo mavililer buna göre gündemine Anderlecht’ten Verschaeren (24) ve G.Antep FK’dan Kozlowski'yi aldı. İşte ayrıntılar... TS SPOR HABERLERİ -
Trabzonspor, Monaco’da oynayan 26 yaşındaki Senegalli yıldız Krepin Diatta’yı listesine yazdı. Sağ ve sol açıkta oynayan deneyimli futbolcunun kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitiyor -
Trabzonspor, Süper Lig’in 9’uncu haftasında deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına devam etti.