Sivasspor - Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp kariyerini sonlandırdı!
Sivasspor - Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp, aktif hakemlik görevini sonlandırdığını açıkladı.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 05.01.2023 - 15:05
- Güncelleme Tarihi: 05.01.2023 - 15:11
Türkalp, "Sivasspor-Galatasaray müsabakasında yaşadığımız talihsiz bir pozisyon, Futbol Kamuoyunu, Kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi Kurulu'nu, Merkez Hakem Kurulu'nu, sahadaki hakem arkadaşlarımı telafisi zor bir duruma düşürdü. Güven erezyonu yarattı. Yaşanan bu pozisyonun arkasında mesnetsiz sebepler arayanlar olduğu gibi, basit ve acemice bir gerekçesinin olduğu, VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yapılan bu hata şahsımdan kaynaklanmıştır" ifadelerini kullandı.
Özgüç Türkalp'in yazılı açıklaması şöyle;
"1995 yılında başladığım Hakemlik kariyerimde birçok klasmanda görev yaptım. 28 yıla sığan bu süreçte Türk Futboluna katkıda bulunmaya çalıştım. Futbolun tüm paydaşlarının başarılı olmak için sahaya çıktığı bir arena da, bende başarılı olmak için sahaya çıktım. Verdiğim karalar, bir tarafı mutlu ederken diğer tarafı da mutsuz etti.
29 Aralık 2022 tarihinde oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray müsabakasında yaşadığımız talihsiz bir pozisyon, Futbol Kamuoyunu, Kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi Kurulu'nu, Merkez Hakem Kurulu'nu, sahadaki hakem arkadaşlarımı telafisi zor bir duruma düşürdü. Güven erezyonu yarattı. Yaşanan bu pozisyonun arkasında mesnetsiz sebepler arayanlar olduğu gibi, basit ve acemice bir gerekçesinin olduğu, VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. Yapılan bu hata şahsımdan kaynaklanmıştır.
Her güzel şeyin bir başlangıcı olduğu gibi, bir de sonu vardır. İnişli çıkışlı bu süreçte her zaman yanımda olan aileme, dostlarıma, hakem arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan yöneticilerime şükranlarımı sunuyorum. Aktif hakemlik görevime 04.01.2023 tarihi itibariyle veda ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla."
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Çaykur Rizespor, kendi evinde Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0 kazandı. -
Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında oynanan derbi karşılaşmalarının ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Orkun Kökçü ve Trabzonsporlu Benjamin Bouchouari PFDK'ya sevk edildi. İşte detaylar... -
Trendyol Süper Lig'de 12. hafta maçları başlıyor. Açılış maçında başkent takımı Gençlerbirliği, evinde Başakşehir FK'yı ağırlayacak. Bu sezon beklediği çıkışı yakalayamayarak yalnızca 2 kez galibiyet alabilen Volkan Demirel'in ekibi, 16. sıra ile küme düşme hattında yer alıyor. Başakşehir FK ise Antalyaspor ve Kocaelispor karşısında aldığı galibiyetlerin ardından hanesine yeni bir 3 puan yazdırarak galibiyet serisini 3'e çıkarmayı hedefliyor. Peki Gençlerbirliği - Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak? -
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında oynanan çifte derbilerin ardından Merkez Hakem Kurulu (MHK), haftanın merakla beklenen VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. İşte detaylar...