Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor PFDK'ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 7 kulübün Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmesine karar verdi.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 16.04.2019 19:27
- Güncelleme Tarihi: 16.04.2019 20:04
TFF'den yapılan açıklamaya göre, derbi maçta Galatasaray'ı konuk eden Fenerbahçe, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, 5 futbolcusunun sarı kart ve 1 oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten PFDK'ye sevk edildi.
Aynı karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarların çirkin ve kötü tezahüratından dolayı Galatasaray'ın da disipline sevk edilmesi yönünde karar alındı.
Beşiktaş ise Medipol Başakşehir ile oynanan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
Hukuk Müşavirliği, Süper Lig takımlarından Bursaspor, Trabzonspor, İstikbal Mobilya Kayserispor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u çeşitli nedenlerden disiplin kuruluna gönderdi.
Evkur Yeni Malatyaspor oyuncusu Erkan Kaş ve Antalyasporlu futbolcu Luis Francisco Grando'nun PFDK'ye sevk edilmesi kararlaştırıldı.
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Hatayspor, Adanaspor, Adana Demirspor kurula sevk edilen takımlar arasında yer aldı. Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak da PFDK'ye sevk edildi.
DİĞER HABERLER
-
Rennes'te sergilediği başarılı performansla transfer piyasasının dikkat çeken isimlerinden biri haline gelen Mahamadou Nagida için Süper Lig'den flaş bir gelişme yaşandı. Beşiktaş ve Fenerbahçe, 21 yaşındaki Kamerunlu sol bekin transferi için harekete geçti. Genç oyuncunun geleceğiyle ilgili aldığı karar ise sürecin seyrini değiştirdi. İşte detaylar... -
Galatasaray'da Gençlerbirliği galibiyetinin ardından Rafael Leao'dan gelen sakatlık haberi moralleri bozdu. Kasık adalesinde zorlanma yaşayan Portekizli yıldız, Lille maçı ve Fenerbahçe derbisine yetişebilecek mi? İşte tüm detaylar... -
Trabzonspor ve Beşiktaş'ta görev yapan isimlerden Şenol Güneş, pazartesi günü oynanacak derbi hakkında görüşlerini paylaştı. -
Bir dönem Fenerbahçe ve Alanyaspor formaları giyen, son olarak Konyaspor'da yardımcı antrenörlük yapan Steven Caulker, görevinden ayrıldıktan sonra yaşadığı işsizlik sürecini anlattı.