Ahmet Çakar, Galatasaray - Beşiktaş derbisini yorumladı
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 29.04.2018 00:00
- Güncelleme Tarihi: 29.04.2018 16:29
AHMET ÇAKAR: BU MAÇI KAYBEDEN 4. OLUR
3 ihtimalin de birbirine yakın olduğu ve şampiyonluk düğümünü, hatta ligin tepe sıralamasını değiştirebilecek çok kritik bir maç. Kazanan şampiyon olur mu? Bu sorunun da cevabı kolay değil ama kaybeden kesinlikle 4. olur.
Zira Galatasaray kazanırsa şampiyonluk için avantaj sağlar ama Başakşehir'in de kazanabileceğini öngörürsek hâlâ puan farkı bir olacak. Amaaa.... Beraberlik ve Beşiktaş'ın galibiyetinde Galatasaray müthiş bir avantaj kaybeder. Bütün ibre Başakşehir'e döner.
Gelelim Beşiktaş'a... Çok sıkıntılı bir 10 günü geride bıraktılar. Önlerinde tek umutları var, o da Türkiye Ligi. Üstelik beraberlik işlerine yaramıyor. Onlar da kazanmak için oynayacaklar. Kazansalar şampiyon olurlar mı? Garanti değil. Ama bu maçın şifresi şu; kaybeden ligi kaybeder.
Bu tür maçlar için 'hocaların formda olması' lafına asla iştirak edemem. Sahada sonucu, oyuncular belirleyecek. Hatta belki de detaylar belirleyecek. Bu tür maçlarda hocanın saha içi etkisi azdır. Ama maç önü motivasyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Ben de MHK'nin yerinde olsam, Fırat Aydınus'u atardım. Bu tür maçlardaki deneyimi çok fazla. Üstelik bu sene sürekli formda ve iyi maçlar yönetiyor. Ama dedik ya, masum ve insani bir hata bile şampiyon olacak takımı dördüncü, dördüncü olacak bir takımı da şampiyon yapabilir. Allah Fırat'ın yardımcısı olsun.
Galatasaray 50 bin kişilik stadıyla korkunç bir psikolojik baskı oluşturuyor. Ama Galatasaray'ın takım savunması hangi maç olursa olsun, sürekli açık veriyor. Hele hele Beşiktaş gibi kaliteli gol ayakları olan bir takıma bu açıklardan birini verirsen cezayı kesiverirler.
DİĞER HABERLER
-
Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Süper Lig hakemi Yasin Kol ve yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel, '7258 sayılı kanuna muhalefet', 'Evrakta sahtecilik suçuna iştirak' ve 'Görevi kötüye kullanma' suçları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. -
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, görevinden istifa etti. -
Süper Lig hakemi Yasin Kol, emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
Türkiye Futbol Federasyonu, 6,7 ve 8 Ekim tarihlerinde oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçlarının hakem atamalarını kimlerin yapacağını duyurdu. İşte detaylar...