El Jaish'ten Şenol Güneş'e 47 milyon TL'lik teklif
Beşiktaş'ı geçtiğimiz sezon şampiyon yapan ve bu sezon da güzel futboluna devam ettiren teknik direktör Şenol Güneş'e Katar Ligi ekibi El Jaish'in talip olduğu iddia edildi.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 20.12.2016 00:00
- Güncelleme Tarihi: 20.12.2016 11:35
Süper Lig'de tam 7 sezon sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen, Devler Ligi'nde 2. turun kapısından dönen Beşiktaş'ın, bu kez teknik direktörü Şenol Güneş'e transfer geldiği ortaya çıktı.
Sezon başında; Mario Gomez, Jose Sosa ve Gökhan Töre gibi takımı şampiyonluğa taşıyan isimlerin ayrılmasına rağmen ekibini bu sezon da zirve yarışında iddialı bir konumda tutmayı başaran başarılı teknik adama, Katar Ligi ekiplerinden El Jaish kancayı taktı.
Katar Yıldızlar Ligi'nde (1. Lig) yer alan ekibin görevlendirdiği bir menacerin, Şenol hocaya bu teklifi ilettiği ve Jaish'in kendisine 2 senelik sözleşme için 13 milyon Euro'luk (47 milyon 500 bin TL) öneride bulunduğu bildirildi. Beşiktaş ile 2+1 yıllık sözleşmesi bulunan 64 yaşındaki teknik adam, Siyah-Beyazlılar'dan sezon başına 1,5 milyon Euro (5 milyon 500 bin TL) kazanıyor.
Daha önce Seoul'ü çalıştırdı
Türkiye Milli Takımı'nı 2002 Dünya Kupası'nda Dünya 3'üncüsü yapan Şenol Güneş, daha önce kaleci olarak yıllarca formasını giyip efsanesi olduğu Trabzonspor'da teknik adamlık yapmış, Antalyaspor, Bursaspor gibi takımlara ek olarak da 2007-09 sezonlarında Güney Kore ekibi Seoul'ü çalıştırmıştı. Şenol Güneş'in adı, Trabzonspor'un önceki gün resmen açılan Akyazı Stadı'na verilmişti.
Fanatik
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bahis oynadığı gerekçesiyle PFDK’ye sevk edilmesinin ardından A Spor canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Doğan, herhangi bir kasıt olmadığını belirtirken, savunma vereceklerini söyledi. -
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor, Özhan Pulat'tan boşalan teknik direktörlük görevi için Mustafa Dalcı ile anlaşma sağlandığını açıkladı. -
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaz transfer dönemine ilişkin dikkat çeken itiraflarda bulundu. Yıldırım, transferi gündeme gelen yıldız futbolcular Ollie Watkins, Serhou Guirassy, Malang Sarr ve Malcom'u tek tek açıklayarak geçmişte yaşanan süreçleri anlattı. İşte o sözler... -
PFDK, 29 Eylül 2026 tarihli toplantısında aldığı kararları açıkladı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a 1 maç ve 100 bin TL para cezası verilirken, Lesley Ugochukwu 2 maç men cezası aldı.