TÜMOSAN Konyaspor'dan hakem tepkisi!
TÜMOSAN Konyaspor Kulübü, Bellona Kayserispor'a mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, "Birilerinin talimatıyla maçlarımıza çıkan hakemler, operasyonlarını ‘sağlıklı’ şekilde yerine getiriyor. Konyaspor ne yazık ki doğranmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.
- Konyaspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.02.2025 22:58
"MHK BAŞKANI FERHAT GÜNDOĞDU'NUN ACİLEN CEVAPLAMASI GEREKEN SORULAR VARDIR"
Açıklamada altını çizerek ifade edilmesi gereken konular olduğu belirtilerek, "MHK'daki basiretsizlik ve beceriksizlik tüm hakemlere sirayet etmiştir. Başkan Ferhat Gündoğdu'nun, Konyaspor'a karşı takındığı olumsuz tutumunun nedenini biz çok iyi biliyoruz. Kendisinin de şunu çok iyi bilmesini istiyoruz. Konyalı bir yöneticiye yönelik yıllar öncesinden bir hesabı varsa; nefretini Konyaspor üzerinden çıkarmaya çalışmasın. O kişi, oyundan çok önce çıkmıştır ama Konya şehri her daim oyunun içindedir. Bunu özellikle unutmasın. MHK Başkanı açıklamalarında hakem temizliğine gittiklerini söylemişti. Önceki dönem Kulüpler Birliği Başkanının da dediği gibi, o temizliğe kendinizden başlamayı ne zaman düşünüyorsunuz. İstediği zaman canlı yayınlara bağlanan ve pozisyonları yorumlayan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun acilen cevaplaması gereken sorular vardır. Eski bir hakem olan Cem Satman, MHK'daki hangi görevi yapıyor? Maçın oynandığı esnada neredeydi? Örneğin VAR kontrol merkezinde miydi? Pozisyonlara ve özellikle 5 dakika süren golümüzün iptaline müdahil oldu mu? Hakem triosu ve VAR arasında tercümanlık yaptığı bilgisi doğru mu? Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golümüz sonrası hakemler arasındaki konuşmaların tamamını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyorlar mı? Ayrıca yarı otomatik ofsayt sistemi, neden devre dışı kalmıştır? Yarı otomatik ofsayt sistemi, maçın başından itibaren devrede değilse bu sorun neden iki takımın teknik heyetine ve kaptanlarına bildirilmemiştir? Bazı yayıncılardan aldığımız bilgilere göre ofsayt çizgisinin yayıncı kuruluştan çizilmesinin talep edildiği doğru mu?" denildi.
"YAŞANAN BU OPERASYONUN SONUNA KADARA TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZIN BİLİNMESİNİ İSTERİZ"
Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: "Konyaspor Kulübü olarak TFF'nin daha fazla zarar görmemek adına MHK ile ilgili ivedilikle kararlar almasını bekliyoruz. Kulüp başkanları, teknik direktörler, futbolcular hatta taraftarlar böyle maçlar sonrasında eleştirileri sonrası cezalandırılırken; her zaman en büyük suçlu olan MHK ve hakemler neden ceza almazlar? Neden istifa etmezler? Bu soruların cevabını merakla bekliyoruz. Bugün yaşanan bu operasyonun sonuna kadara takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
DİĞER HABERLER
-
Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki dostluk maçında anlamlı bir an yaşandı. Karşılaşmanın 10. dakika 14. saniyesinde futbolcular oyunu durdurarak, 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden 1014 Filistinli sporcuyu andı. -
Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasında oynanacak dostluk maçı için Konya Büyükşehir Stadyumu'nu dolduran taraftarlar hazırladıkları pankartlarla bir görsel şölene imza attı. Pankartlarda "İsrail, Filistin'de 1814 sporcuyu katletti", "Çocuklar uyurken sessiz kalınır, ölürken değil, "Gazetecilik suç değildir" ve "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak" gibi anlamlı ifadeler yer aldı. -
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında konuk ettiği İstanbul Başakşehir ile 0-0 berabere kalan TÜMOSAN Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduğunu söyledi. -
Tümosan Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki anlamlı dostluk maçı 2-2 devam ederken 89. dakikada ertelendi. Karşılaşma, “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” anonsuyla sona ererken, futbolun ötesindeki anlamlı görüntüler geceye damga vurdu.