logo

Çİ BÖREK (ÇİĞ BÖREK) TARİFİ - Yağ çekmeyen çıtır Çi Börek yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları...

Eskişehir iline ait Çi börek tescillenmiş bir yemek olarak karşımıza cıkıyor. Adından da belli olduğu gibi diğer böreklerden farkı kıymalı iç harcının çiğ olarak koyulması. Muhteşem tadıyla Çi börek vatandaşlar tarafından arama motorlarında sıkça araştırılıyor. İşte Çi börek tarifi haberimizde...

ABONE OL
primary

Çİ BÖREK (ÇİĞ BÖREK) TARİFİ - Tatarlar tarafından mutfağımıza katılan ve çok sevilen Çi Börek, Eskişehir'in meşhur sokak lezzetlerinden biri haline geldi. Büyük küçük herkesin bayılarak yediği Çi Börek tarifini malzemeleri ve püf noktalarıyla haberimizde sizler için derledik.

Çi Börek nasıl yapılır?

Malzemeler:

Hamuru İçin:

Kıymalı İç İçin:

Kızartmak İçin:

Yapılışı:

Püf noktası:

AFİYET OLSUN