Tepsi Kebabı nasıl yapılır? | Tepsi kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Türk mutfağının en sevilen tadı, büyük küçük kimsenin vazgeçemediği lezzet olan tepsi kebabı, arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Evde kolay ve pratik şekilde patlıcan kebabı yapmak isteyen vatandaşlar için Tepsi Kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik.

TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR? | Büyük küçük herkesin en sevdiği Türk mutfağı lezzetlerinden olan tepsi kebabını evinde yapmak isteyen vatandaşlar, bu benzersiz lezzetin tarifini araştırıyor. Peki Tepsi Kebabı nasıl yapılır? | Tepsi kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte damak çatlatan tepsi kebabı tarifi...
EVDE TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR?
TEPSİ KEBABI MALZEMELERİ
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 3 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı isot

Üzeri için;
- Domates
- Biber
- 4 adet patates
Salçalı Sos İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su

TEPSİ KEBABI YAPILIŞI
- Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, malzemeler iyice karışsın.
- Tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak döşeyelim.
- Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz patates, domates ve biberleri dizelim.
- Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
- Son olarak yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında patatesler iyice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır.

TEPSİ KEBABI PÜF NOKTALARI
- Malzemelerin iyice birbirine karışmasına özen gösterilmeli.
- Tüm malzemeler aynı anda yoğurulmalı, sonradan malzeme eklenmemeli.
- Soğan ve sarımsak ince ince kıyılarak kullanılmalı.
- Biber salçası 1 su bardağı suyla sulandırılmalı.
~AFİYET OLSUN~
