REHA KAPSAL - SEÇMEK
Gaziantep'in Sumudica'dan sonra Sa Pinto'yla da oyuna dizilişleri aynı. Oyun felsefesi olarak herhangi bir değişikliğe gidilmemiş. Bir antrenör olarak yeni bir kulübe geldiğinde aynı formasyonda oyun oynatabilirsiniz ama oyun felsefesine derinlik katarak top ayağındayken değiştirmeniz gerekir. Zaten Pinto, bunun sinyalini ilk geldiği maçlarda vermişti.
Trabzonspor ilk devre sahayı istediği gibi genişletemedi. Hücumda Ekuban ve Djaniny, dar alan becerisi olan futbolculardan olmadığından daha fazla orta saha ile savunma arasında mesafe bırakmayan Gaziantep'e karşı alan yaratamadılar. Bu yerleşik savunmaya karşı set hücumuna en uygun oyuncunun Nwakaeme'nin olması beklenirdi.
Trabzonspor, Djaniny ve Ekuban'ın bireysel şahsi oyunları nedeniyle ilk devre rakip ceza sahasında 17 kez topla buluşmasına rağmen golü bulamadı. İlk yarı en olumlu hücum organizasyonundan birini savunma arkasına sürpriz koşu yapan Flavio'ydu. Bu topsuz koşu oyun görüşü, saha içindeki hücum organizasyonlarıyla ilgili set hücumlarına karşı saha içindeki kilidi açmak için en önemli formüllerden biridir.