Transfer çalışmalarını sürdüren ve Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao'yu kadrosuna katmak için dört koldan çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Mbaye Diagne'yi satarak transfer için bütçe yaratmayı planlıyor. Senegalli golcü için Suudi Arabistan ve Katar kulüpleriyle ancak sonuç alamayan sarı-kırmızılılar, Senegalli golcünün son olarak Aston Villa ile görüşmüş ancak transfer gerçekleşmemişti. Öte yandan transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Diagne, Galatasaraylıları kızdıran ifadeler kullandı.
Yayın Tarihi: 10.08.2019 - 11:24
ABONE OL
Galatasaray'da transfer hareketliliği sürerken Diagne krizi yaşanıyor.
Geçtiğimiz sezonun devre arasında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle takıma katılan Diagne için, şampiyon olunduktan sonra 3 milyon Euro daha ödenmişti.
Senegalli golcü 30 golle ligi gol kralı olarak tamamlasa da, Galatasaray performansıyla bekleneni verememişti.
Sarı-kırmızılılar Diagne'yi en az 10 milyon Euro'ya satarak transferde kaynak oluşturmak amacındaydı.
Aston Villa'ya gideceği söylenen Diagne'nin bu transferi de yatınca Galatasaray'da işler değişti.
ÇILDIRTAN SÖZLER Galatasaray yönetiminin yeni transferlere kaynak yaratmak amacıyla satmayı planladığı Mbaye Diagne, takımdan ayrılma koşullarını belirledi.
Sarı kırmızılı kulüpten yılda 2 milyon 350 bin Euro net ücret alan Senegalli santrfor, Arap yarımadası ve Avrupa kulüpleri için ayrı rakamlar belirledi.
Menajeri William D'Avila ile yaptığı görüşmede transferiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Diagne, Galatasaray'da mutlu olduğunu ve İstanbul'u çok sevdiğini ifade ederek şunları söyledi;
"Ben Galatasaray'ın oyuncusuyum. Daha 6 ay önce bu kulübe geldim ve şampiyonluk yaşadım.
Eğer buradan ayrılmamı istiyorlarsa daha iyi şartlar sunmaları lazım. Aynı paraya veya daha düşük paraya gitmem.
Yok eğer Galatasaray beni istemiyorsa, 4 yıllık kontratımda yazan 9.5 milyon Euro'yu ödesin gideyim"
KULÜP BULANA KADAR YARARLANACAKLAR Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Mbaye Diagne'nin durumunun 'krize' dönüşmemesi için Senegalli futbolcuyu yarın Fiorentina ile oynanacak hazırlık maçının kadrosuna aldı.
Dün takımla birlikte İtalya'ya giden Diagne'nin Fiorentina karşısında forma giymesi bekleniyor.
Terim, kulüp bulana kadar Senegalli oyuncudan yararlanacak ve böylelikle değer kaybına uğramasını engelleyecek.
13 MiLYON EURO İSTENİYOR Galatasaray yönetiminin en az 13 milyon Euro'ya bir rakama satmayı planladığı Mbaye Diagne için bugüne dek Suudi Arabistan'ın Al Nasr ve Katar'ın Al Rayyan takımlarıyla görüşülürken, iki kulüple de anlaşma sağlanamadı.
Hürriyet'in haberine göre futbolcunun bonservis fiyatını soran Rus ekibi Spartak Moskova ise, sarı kırmızılıların 13 milyon Euro'da ısrarlı olması nedeniyle pazarlık masasına hiç oturmadı.