GALATASARAY HABERLERİ | Zaha transferinde kriz çıktı! Yönetim bile arada kaldı
Son dakika transfer haberi: Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Zaha'ya Avrupa'dan birçok talip çıkmıştı. Takımdan ayrılacağı düşünülen tecrübeli oyuncu için flaş bir gelişme yaşandı. Bu gelişme sonrasında yönetim bile arada kaldı. İşte detaylar... (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 06:40
Premier Lig'e dönmenin hesaplarını yapan Wilfried Zaha, İngiltere'deki vergilere takıldı.
Eski takımı Crystal Palace'ın yanı sıra Leicester ile de masaya oturan futbolcu, prensipte anlaştı ancak vergi konusu gündeme gelince işler karıştı.
Galatasaray cephesi, sol kanadın yıllık ücretini ödemeyi taahhüt ederken karşılığında ise 9 milyon Euro'luk kiralama bedeli alarak transfer için limit sorununu çözmeyi hesapladı.
Sabah'ta yer alan habere göre; Zaha, İngiltere'ye dönmesi halinde Galatasaray'da geçtiğimiz sezon kazandığı maaşın vergisini de ödemek zorunda kalacak.
2023- 24 sezonu oynanırken İngiltere'ye birkaç kez giriş-çıkış yapan Fildişili yıldıza yaklaşık 6 milyon Euro vergi faturası çıktı.
Wilfried Zaha ile Crystal Palace ve Leicester City ciddi biçimde ilgilendi.
Vergi problemi yüzünden iki kulüp de geri adım attı. Hem Crystal Palace hem de Leicester City cephesi, 6 milyon Euro'luk vergiyi Galatasaray'ın ödemesini istedi.
Sarı-kırmızılı kulüp buna yanaşmadı. Bu sebeple Zaha'nın İngiltere'ye dönüşü, vergi problemi halledilene kadar askıya alındı.
Sarı-kırmızılı kulübün oyuncuyu transfer ettiğinde yaptığı KAP açıklamasında 2.3 milyon Euro imza parası ödendiği ve 3 sezon boyunca her yıl 4 milyon 350 bin Euro kazanacağı aktarılmıştı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray'da bir süredir transfer gündemini meşgul eden Barış Alper Yılmaz konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılılar milli futbolcunun takımdan ayrılması durumunda yerli sayısını korumak için 2 yıldızdan birini transfer edecek. İşte detaylar... (GS spor haberi) -
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabındaki rakipleri belli olurken, sarı-kırmızılıların rakiplerinden flaş açıklamalar geldi. İşte o sözler... (GS spor haberi) -
Muslera sonrası kaleyi devralacak ismi belirleyen Galatasaray, Ederson transferinde mutlu sona çok yakın. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı eldivenle anlaşmaya vardı. Bonservis pazarlıkları da bitmek üzere. İşte transferin mali detayları... -
Transferde hareketli günlerden geçen Galatasaray, orta sahaya bir ekleme yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yves Bissouma'dan özel hayatındaki çekinceler sebebiyle vazgeçme noktasına gelen sarı-kırmızılılar, Club Brugge forması giyen Nijeryalı ismi gündemine aldı. İşte detaylar... (GS spor haberi)