TRANSFER HABERLERİ | Galatasaray'ın Gabriel Sara için ödeyeceği rakam belli oldu!
Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Beşiktaş'a 5-0 mağlup olan Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-kırmızılı ekip, Norwich City'den Gabriel Sara'yı kadrosuna kattı. İstanbul'a gelen yıldız oyuncu için Cimbom'un ödeyeceği rakam ortaya çıktı. İşte detaylar... | Galatasaray haberleri
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 04.08.2024 06:40
- Güncelleme Tarihi: 04.08.2024 09:29
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, orta sahada mutlu sona ulaştı. Uzun süredir orta saha arayışı olan sarı kırmızılılar, Norwich City'den Gabriel Sara'yı kadrosuna kattı.
Aslan, İngiliz kulübüyle her konuda anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki futbolcuya bonuslarla beraber 20 milyon euro civarı bir bonservis ödenmesi bekleniyor. Brezilyalı oyuncuya da yıllık 3 milyon euro civarı bir maaş ödemesinin geleceği belirtiliyor.
5 YILLIK SÖZLEŞME
Fotomaç'ın haberine göre sarı kırmızılılar, Gabriel Sara ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Bu transfer hamlesi Galatasaray taraftarlarında da heyecan yarattı. Lucas Torreira'nın yanına iyi bir 8 numara arayan Aslan, önemli bir eksikliği kapattı.
Sara, 6, 8 ve 10 numaralarda oynayabiliyor ve her iki ayağını da kullanabiliyor. 2022- 2023 sezonunun başında Norwich City'ye Sao Paulo'dan transfer olan Gabriel Sara, İngiliz ekibiyle 96 resmi maça çıkarken, 21 gol attı, 17 asist yaptı.
ŞAMPİYONLAR LİGİ FAKTÖRÜ
Gabriel Sara'nın Galatasaray'ı tercih etmesinde Şampiyonlar Ligi faktörü öne çıktı. Leeds United'ın da çok istediği Sara, sarı kırmızılı formayla Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansını yakalamak istedi.
25 yaşındaki orta saha kariyerindeki en büyük hedefine ulaşmak istiyor. Öte yandan başarılı futbolcunun Brezilya Milli Takımı'na seçilmek istediği de ifade edildi.
53 MAÇ
Gabriel Sara, geçtiğimiz sezon Norwich City'de 53 resmi maça çıktı. Müthiş bir istikrar yakalayan Sara, Championship'te de 46 maç oynayan Brezilyalı orta saha 13 gol attı.
12 ASİST
Brezilyalı yıldız Gabriel Sara, gol pası özelliğiyle öne çıkıyor. Geçen sezon Championship'te 12 asist yapan Sara, ligin en fazla gol pası veren isimlerden oldu.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında temsilcimiz Galatasaray ile karşılaşacak olan Lille'den Berke Özer hakkında sakatlık açıklaması geldi. Teknik direktör Davide Ancelotti, milli kalecinin sağlık durumu hakkında son bilgileri paylaştı. -
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasının 77. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Rafael Leao hakkında resmi açıklama yayınladı. -
Galatasaray, Gençlerbirliği maçında attığı golle galibiyeti getiren Deniz Gül'e rağmen hücum hattına takviye yapmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılılar, ocak ayında yıldız bir santrforu kadrosuna katarak milli futbolcuyla rekabet oluşturmayı hedefliyor. Galatasaray'ın, yıldız santrfor için kurduğu temas ve oyuncu için beklenen bonservis de belli oldu. İşte detaylar... -
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadelede alınan sonuç sonrası gözler spor yazarlarının yorumlarına çevrildi. Fotomaç gazetesi yazarları, sarı-kırmızılıların performansını değerlendirdi.