TFF listeleri açıkladı! Yusuf Demir A Milli Takım'da oynayacak mı?
Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı ancak yabancı statüsünde yer alması sebebiyle tartışma konusu olan Yusuf Demir ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin A Takım oyuncu listelerini yayınladı. Sarı-kırmızılılarda Yusuf Demir'in A Milli Takım'a uygun olmadığı görüldü. İşte detaylar... | Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 22.09.2022 15:02
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 Sezonu Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yer alan kulüplerin Birinci Transfer ve Tescil Dönemi sonrası oluşan resmi A takım oyuncu lislerini yayınladı. TFF yayınladığı listede, Galatasaray'ın yerli statüsünde ve milli takımda oynaması gerektiğini açıkladığı Yusuf Demir'in milli takım için uygun olmadığını belirtti.
OKAN BURUK: YUSUF'UN TÜRK STATÜSÜNDE OYNAMASI GEREKİYOR
Galatasaray'ın Rapid Wien'den transfer ettiği Yusuf Demir, Türk asıllı olmasına rağmen Avusturya Milli Takımı'nı tercih ettiği için TFF tarafından Türk statüsünde yer almadı. Okan Buruk konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada,"Keşke Yusuf'u Türk olarak oynatabilsek. Türk bir ailenin, her şeyiyle Türk olan bir çocuğu. Milli takım tercihinin nasıl olduğu da açık değil. Biz mi onu tercih etmedik, o mu bizi tercih etmedi çok açık değil. Her şeyiyle Türk olan bir futbolcunun Türkiye'de Türk statüsünde oynaması gerekiyor." demişti.
"YUSUF DEMİR A MİLLİ TAKIM'DA OYNAMAYA UYGUN DEĞİL"
Ajansspor'un haberine göre; TFF, yayınladığı kulüplerin A takım tescil listelerinde Yusuf Demir için A Milli Takım'da oynamaya uygun değil dedi. 30 futbolcuyu tescil eden Galatasaray'da Abülkerim Bardakcı, Ali Yeşilyurt, Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu, Emin Bayram, Emre Taşdemir, Hamza Yiğit Akman, Jankat Yılmaz, Kazımcan Karataş, Metehan Baltacı, Kerem Aktürkoğlu, Okan Kocuk, Özgür Baran Aksaka ve Yunus Akgün A Milli Takım'da oynamaya uygun olarak işaretlendi.
FENERBAHÇE 32 OYUNCU TESCİL ETTİ
Fenerbahçe ise 32 futbolcu tescil etti. Bu futbolcular arasından Altay Bayındır, Arda Güler, Bora Aydınlık, Çağtay Kurukalıp, Emre Mor, Erkan Arda Çağdaş, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Eğribayat, İrfan Can Kahveci, İsak Vural, İsmail Yüksek, Melih Bostan, Mert Hakan Yandaş, Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Serdar Dursun, Yiğit Efe Demir ve Yusuf Kocatürk A Milli Takım için uygun bulundu.
BEŞİKTAŞ'IN 18 TÜRK'Ü VAR HİÇBİRİ A MİLLİ DEĞİL...
Beşiktaş'ın tescil ettirdiği 32 futbolcudan 18'i yerli statüde bulundu. A Milli Takım'ın Lüksemburg ve Faroe Adaları maçları için açıkladığı aday kadroda hiçbir Beşiktaşlı futbolcunun yer almaması Siyah-Beyazlılar'ın tepkisini çekti.
Berkay Vardar
Umut Meraş
Cenk Tosun
Demir Ege Tıknaz
Emre Bilgin
Emrecan Uzunhan
Ersin Destanoğlu
Mert Günök
Kerem Atakan Kesgin
Necati Bilgiç
Necip Uysal
Oğuzhan Akgün
Salih Uçan
Semih Kılıçsoy
Serkan Emrecan Terzi
Tayfur Bingöl
Tayyip Talha Sanuç
DİĞER HABERLER
-
İngiliz The Guardian gazetesi, dünya futbolunun en iyi 60 genç yeteneğini açıkladı. Listede Fenerbahçe ve Galatasaray'dan da oyuncular yer aldı. Peki oluşturulan listede hangi isimler yer aldı? İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe ve Galatasaray haberleri (FB GS spor haberi) -
Galatasaray'da bu sezona iyi bir başlangıç yapamayan Barış Alper Yılmaz hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Sarı kırmızılı kulüp, milli futbolcuyla ilgili radikal bir karar aldı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS Spor haberi) -
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 108 yaşında hayatını kaybeden Divan Kurulu Üyesi Ali Fuat Diriker'in cenaze töreninde açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek, "Ulu bir Galatasaray çınarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum" dedi. -
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek. Zorlu mücadele öncesi sarı kırmızılılarda flaş bir gelişme yaşandı. Teknik Direktör Okan Buruk'un sahaya süreceği ilk 11 konusunda önemli kararlar aldığı öğrenildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)