GALATASARAY TRANSFER HABERLERİ: Cimbom forvetini buldu! Mbaye Diagne'nin yerine Haris Seferovic
Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Galatasaray, son olarak Sigma Olomouc ile karşılaştı ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılılarda Mbaye Diagne, Avusturya kampından ayrılarak Fatih Karagümrük ile görüşmelere başlamıştı. Cimbom Senegalli forvetin yerine Benfica'dan Haris Seferovic'i düşünürken, kiralama + satın alma opsiyonuyla oyuncuyu renklerine bağlayacak. İşte detaylar... | Galatasaray transfer haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 17.07.2022 - 09:37
Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Sergio Oliveira'yı kadrosuna katan Galatasaray, dördüncü transferini forvet hattına yaptı.
Mbaye Diagne'nin Fatih Karagümrük'e imza atması sonrası çalışmalara hız veren Cimbom, Benfica'dan Haris Seferovic'i kadrosuna kattı.
Fanatik'in haberine göre; Portekiz ekibi ile uzun süredir görüşen yönetim, İsviçreli forvetin 1 yıllık kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardı.
Yıldız golcünün 15 resmi maçta oynaması halinde satın alma opsiyonunun devreye gireceği kaydedildi.
GEÇTİĞİMİZ SEZON 15 MAÇA ÇIKTI
Geçtiğimiz sezon sakatlıklar nedeniyle 15 maçta süre alabilen 30 yaşındaki forvet, 5 gol, 3 asistle skor katkısı verdi.
Çok yönlü bir oyuncu olan yıldız futbolcu, forvetin yanı sıra, forvet arkası ve kanatlarda da forma giyebiliyor.
GÜNCEL PİYASA DEĞERİ 8 MİLYON EURO
Sözleşmesinin bitmesinin ardından bedelsiz olarak Benfica'ya giden ve 5 sezondur Portekiz ekibinin formasını giyen 30 yaşındaki forvetin güncel piyasa değeri 8 milyon Euro.
Benfica'da 187 maça çıkıp 74 gol, 24 asistle oynayan 1.86'lık forvet, Kırmızı Beyazlı ekipte 1 Portekiz Primeira Liga, 2 Portekiz Süper Kupa kazandı. 2018/2019 sezonunda attığı 23 golle krallık yarışında ilk sıraya oturan Seferovic, aynı zamanda sezonun en iyi oyuncusu olmayı başardı.
Benfica'da 187 maça çıkıp 74 gol, 24 asistle oynayan 1.86'lık forvet, Kırmızı Beyazlı ekipte 1 Portekiz Primeira Liga, 2 Portekiz Süper Kupa kazandı.
Portekiz kulübüyle 2 yıllık daha mukavelesi bulunan deneyimli santrforun artık hem düzenli oynayacağı hem de şampiyonluk yarışı veren bir takımda görev yapmak istediği gelen haberler arasında.
HARIS SEFEROVIC KİMDİR?
Haris Seferovic, 22 Şubat 1992'de İsviçre'nin Sursee kentinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin takımlarından Luzern'de başlayan Seferovic, daha sonrasında Grasshoppers'a transfer oldu.
Sonrasında sırasıyla bonservisiyle Fiorentina'ya giden İsviçreli golcü; Neuchatel Xamax, Lecce ve Novara'da kiralık olarak forma giydi.
2013'te 3 milyon Euro bedelle Real Sociedad'a imza atan golcü oyuncu, 1 yıl sonra da Frankfurt'a 3.2 milyon Euro bedelle gitti.
Burada 3 yıl forma terleten Seferovic, 2017 yazında Benfica'ya transfer oldu. 5 yıldır Portekiz temsilcisinin formasını giyen 30 yaşındaki yıldızın sözleşmesi 2024'te sona eriyor.
Geçtiğimiz sezon 15 maçta süre alabilen yıldız forvet, 5 gol, 3 asistlik katkı sağladı. Oyuncunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon Euro...
DİĞER HABERLER
-
Rekor bonservis bedeliyle Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Uğurcan Çakır'ın transferindeki bonus maddeleri ortaya çıktı. İşte Fırtına'nın elde edeceği ücret.... (GS & TS spor haberi) -
Galatasaray, yaz transferinde İlkay Gündoğan ve Uğurcan Çakır hamlelerinin ardından Hakan Çalhanoğlu için girişimde bulundu. Inter başkanının bu girişime verdiği yanıt transferde gündem oldu. İşte detaylar... -
Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray’dan Benfica’ya transferi sonrası gözyaşlarına boğulan Rüzgar Sevim (11) , bu kez de yıldız futbolcunun Fenerbahçe’ye imza atmasının ardından üzüldü. Rüzgar, “ Benfica’ya gitmeden önce Galatasaray ile ilgili şeyler yapmıştı. Ama Fenerbahçe’ye gittiğinde Galatasaraylıları üzdü, kırdı herkesi. Kerem abinin Fenerbahçe’ye gitmesini kabullenemiyorum ” dedi. -
Galatasaray'ın yeni transferi İlkay Gündoğan, sağlık kontrollerinden geçti.