Galatasaray'da başkan Burak Elmas'tan PFDK'ya sert tepki! "Savunma yapmayı zül addederim"
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, PFDK'nın "Hatayspor maçındaki talimatlara aykırı hareketi" ve "resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalardaki hakaretleri" nedeniyle sevkine ilişkin "Kurulun nezdinde savunma yapmayı zül addederim" dedi. | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberleri)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.08.2021 18:14
- Güncelleme Tarihi: 26.08.2021 18:26
"Hatayspor maçındaki talimatlara aykırı hareketi" ve "resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalardaki hakaretleri" nedeniyle Galatasaray Başkanı Burak Elmas, PFDK Başkanlığı'na bir yazı gönderdi. Elmas, "Yönlendirme ve talimatla karar verdiğiniz yapılacak olan herhangi bir savunmanın önem arz etmediğinin farkındayım. Hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu önceleyen ve tlaimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayı zül addederim" ifadelerini kullandı.
PFDK'ya sevk edilmesi nedeniyle PFDK Başkanlığı'na bir yazı gönderen Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yazıda sert ifadelere yer verdi.
Elmas'ın PFDK Başkanlığı'na gönderdiği yazı şu şekilde:
"Daha önce müteaddit defalar kamuoyu ile paylaştığım üzere, Türkiye Futbol Federasyonu hukuk kurullarının tarafsız ve bağımsız olmadığı tüm futbol paydaşlarının malumudur. Yönlendirme ve talimatla karar verdiğinizden, yapılacak olan herhangi bir savunmanın önem arz etmediğinin farkındayım. Kurullarınızın adil olmadığı vermiş olduğunuz çelişkili ve adaletsiz kararlarla sabittir. Hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu önceleyen ve talimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayı zül addederim. Yapılan sevk ve kurullarınızın vereceği eczalar Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Galatasaray Spor Kulübü'nü ve bizleri yıldıramaz. Bugün olduğu gibi gelecekte de doğruları söylemeye, sporun bütün paydaşları adına adaletin tecellisi için mücadele etmeye aynı kararlılık ve azimle devam edeceğiz. Bu hukuksuz uygularınız ise tarih önünde ve kamu vicdanında mahkum olacaktır."
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, hazırlık maçında İtalyan ekibi Venezia'ya mağlup oldu. İşte detaylar... -
Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'ın Bayern Münih forması giyen Jamal Musiala ile anlaştığı öne sürülmüş ancak sarı-kırmızılılar, bu transferi yalanlamıştı. Alman basını, yıldız futbolcunun geleceğine dair gerçeği duyurdu. İşte ayrıntılar... (GS spor haberi) -
Gabriel Sara'ya Avrupa devlerinin ilgisi sürerken Galatasaray orta saha rotasyonunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılıların uzun süredir transfer listesinde olan ve Okan Buruk'un çok beğendiği Tijjani Reijnders transferinde son detayları İngiltere'nin köklü medyası duyurdu. İşte tüm ayrıntılar... -
Galatasaray'ın transferi için 30 milyon euro'yu gözden çıkardığı ancak kulübünün yüksek bonservis beklentisi nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldığı yıldız orta saha, bu kez İngiltere Premier Lig'e imza atmaya hazırlanıyor. İspanyol ekibinin daha önce reddettiği teklifin altında bir bedelle İngiliz kulübüyle anlaşma aşamasına geldiği öne sürüldü. İşte ayrıntılar...