TFF'den flaş tepki!
Son dakika spor haberi: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avusturya maçı öncesinde ortaya atılan eski milli futbolcular ve teknik direktörlerin Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlara davet edilmediği yönündeki iddialara tepki gösterdi. İşte detaylar...
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 01.07.2024 - 15:10
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avusturya maçı öncesinde ortaya atılan eski milli futbolcular ve teknik direktörlerin Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlara davet edilmediği yönündeki iddialara tepki gösterdi.
TFF'den yapılan açıklamada, "Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Türkiyemiz için son derece önemli olan yarınki Avusturya maçı öncesinde, daha önce de farklı şekillerde dezenformasyon amacıyla gündeme getirilen asılsız iddialara yenileri eklenmeye çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki, geçmiş yıllarda 40 ve üzerinde A Mili Futbol Takımımızın formasını giymiş oyuncularımız, geçmiş dönemlerde milli takımımızda görev almış teknik direktörlerimiz ile birlikte Süper Lig'de 100 maç ve üzeri görev yapmış yerli teknik direktörlerimiz, Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçlarımıza davet edilmişlerdir." ifadeleri yer aldı.
"Davetimiz üzerine Almanya'ya gelerek ya da ülkemizden manevi desteğini göndererek Gürcistan, Portekiz ve Çekya karşılaşmalarında vatansever milletimiz ile tek yürek olup 'Bizim Çocuklar'a kalpten destek veren eski milli futbolcularımıza ve teknik direktörlerimize taşıdıkları kimliğin ve sorumluluğun gereğini örnek bir şekilde yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz." sözlerinin yer aldığı açıklamada, ayrıca şu görüşler yer aldı:
"Kendilerinin veya hizmet ettikleri odaklarının menfaatini ülke çıkarlarından üstün tutan, manipülasyon, dezenformasyon, türlü yalan ve iftiralarla menfaat peşindeki kişileri de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; ürettikleri spekülasyonlarla milli birliğimizi ve tarih yazmaya devam eden A Milli Futbol Takımımızın motivasyonunu, kusursuz devam eden A Milli Takım kamp huzurunu bozmayı hedefleyen art niyetli kişilere ve gruplara asla fırsat vermeyeceğiz. Avrupa Futbol Şampiyonası'na tarihinde ilk kez eleme grubundan lider olarak katılan, son 16 turuna yükselen en genç kadroya sahip A Milli Futbol Takımımıza başından beri tek yürek olarak destek veren değerli futbol insanlarına, sorumlu medya mensuplarına, yurtta ve dünyanın her yerinde kalbi ay-yıldız için atan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu turnuvada olduğu gibi milli formayı giyen evlatlarımızla Türk milleti olarak hep birlikte tarih yazmaya devam edeceğiz."
DİĞER HABERLER
-
Suudi Arabistan Pro Lig'de miili aranın ardından fikstür, 5. hafta maçlarıyla devam ediyor. Al Fayha ile Al Ittihad-Jeddah, açılış maçında kozlarını paylaşacak. Ligde 7 puanla 9. sırada bulunan ev sahibi, 9 puanlı Al İttihad karşısında galibiyet arayacak. Maçın yayın bilgileri ve detaylarını sizler için derledik. -
Suudi Arabistan Pro Lig'de milli aranın ardından Al Kholood ile Al Najma karşı karşıya geliyor. Takımlarda önemli sakatlık veya cezalı oyuncu bulunmazken her iki ekip de tam kadro sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Bu sezon lige yeni yükselen iki takım ile alt sıralardaki mücadelenin dönüm noktalarından biri olmaya aday maçın yayın bilgileri ve detayları haberimizde... -
Milli aranın sona ermesiyle 9. haftaya başlayan LaLiga'da açılış maçı Real Oviedo ile Espanyol arasında oynanacak. Ev sahibi takımın Luis Carrion'u yeniden göreve getirmesinin ardından ligde alacağı sıra merak konusu. Halihazırda 17. sıra ile son takım olan Mallorca'nın üstünde yer alan Real Oviedo'nun rakibi ise 12 puan ile 9. sırada. Peki Real Oviedo - Espanyol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? -
Paris Saint Germain, milli aranın ardından 9. hafta açılış maçında Strasbourg ile kozlarını paylaşacak. Zirve yarışında kritik öneme sahip karşılaşmadan önce ev sahibi takım 16 puanla ilk sırada yer alırken Strasbourg ile 15 puan toplarak 3. sıraya yerleşmişti. Clement Turpin tarafından yönetilecek maçın yayın saati ve canlı yayın kanalı merak ediliyor. Peki PSG - Strasbourg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?