Katar 2023 Asya Kupası'nın bilet gelirlerini Filistin’e bağışlayacağını açıkladı
Katar, 2023 Asya Kupası'nın bilet gelirlerinin destek amacıyla Filistin’e bağışlanacağını duyurdu.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 20.11.2023 - 18:26
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Katar 2023 Asya Kupası'nın bilet gelirlerinin destek amacıyla Filistin'e bağışlanacağını duyurdu. Asya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani yaptığı açıklamada, futbolu Filistin halkıyla dayanışma içerisinde göstermenin bir aracı olarak kullanmanın büyük önem taşıdığını belirterek, "Filistin'de yaşanan son olaylar ışığında, bu zor zamanda kardeşlerimize destek olmak için gerekli tüm yardımı sağlamalıyız. Bu nedenle, Katar'daki Asya Kupası'ndan elde edilen bilet gelirini Filistin'de çok ihtiyaç duyulan yardım çabalarına bağışlamaya karar verdik" ifadelerini kullandı. Bilet gelirleri, çok ihtiyaç duyulan tıbbi destek ve gıda yardımları için kullanılacak.
Katar, 1988 ve 2011 yıllarında başarıyla ev sahipliği yaptığı Asya Kupası'na üçüncü kez ev sahipliği yapacak. 24 takımın katılacağı Asya Kupası kapsamında, 12 Ocak - 10 Şubat 2024 tarihleri arasında Katar'daki 9 stadyumda 51 maç oynanacak.
DİĞER HABERLER
-
İtalya Serie A’da 20. hafta karşılaşmasında Inter ile Napoli 2-2 berabere kaldı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
İspanya Süper Kupası finalinde Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesi ilginç bir olay yaşandı. Real Madrid, Barcelona müsabakası öncesi ilk 11 paylaşımında hata yaptı. İlk olarak Arda Güler sahada yer alacak gibi görünse de daha sonra yerine Gonzalo Garcia'nın ilk 11'de olduğu paylaşımı yapıldı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
Almanya Bundesliga’da haftanın dikkat çeken karşılaşmalarından birinde Bayern Münih ile Wolfsburg karşı karşıya geliyor. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Bayern Münih, Pazar günü Allianz Arena’da Wolfsburg’u konuk edecek. -
Profesyonel kariyerine Start’ta başlayan Ajer, ardından Celtic formasıyla İskoç futbolunda önemli başarılara imza attı. 2021 yılında Brentford’a transfer olan Norveçli futbolcu, Premier Lig’de sert savunması ve oyun kurma becerisiyle dikkat çekiyor.