LaLiga'dan Juventus'a flaş çağrı!
LaLiga, kulüp başkanı ve yönetim kurulu görevi bırakan Juventus'a acil sportif yaptırım uygulanmasını talep etti. LaLiga, yaklaşık 10 yıldır İspanyol futbol kulüplerinde uygulanan ekonomik kontrollerin Avrupa'daki tüm kulüpler için de geçerli olması gerektiğini ifade etti. İşte detaylar... | Son dakika spor haberleri
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 30.11.2022 - 12:46
İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu LaLiga, yaptığı yazılı açıklamada, "Finansal sürdürülebilirlik, futbolun ticari işini korumak için çok önemlidir. Futbolumuza sahip çıkalım." diyerek, yaklaşık 10 yıldır İspanyol futbol kulüplerinde uygulanan ekonomik kontrollerin Avrupa'daki tüm kulüpler için geçerli olması gerektiğini vurguladı.
İtalyan mali polisi tarafından da soruşturulan Juventus'u UEFA Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle nisan ayında UEFA'ya resmi olarak şikayet ettiğini de hatırlatan LaLiga, İtalyan kulübünü oyuncularının gerçek maaş bordrolarını ve çalışanlarının harcamalarını saklamak, transfer değerlerini gerçeğin üzerinde göstermekle suçladığını bildirdi.
İspanyol futbolunun önemli kurumlarından biri olan LaLiga, "Avrupa'da finansal olarak sürdürülebilir futbolu teşvik etmek amacıyla Juventus'a karşı bu şikayetlerini devam ettirdiğini ve yetkili makamlardan bu kulübe acil sportif yaptırımlar uygulamasını talep ettiğini" kaydetti.
LaLiga, nisan ayında UEFA'ya yaptığı şikayette Juventus dışında Manchester City ve Paris Saint Germain kulüplerini de UEFA Finansal Fair Play kurallarını çiğnemekle suçlamıştı.
ANDREA AGNELLI VE YÖNETİM KURULU İSTİFA ETMİŞTİ!
Juventus Kulüp Başkanı Andrea Agnelli ve yönetim kurulu, kulübün 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının Torino Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan bir soruşturmayla incelenmesinin ardından istifa etmişti.
DİĞER HABERLER
-
Milli futbolcumuz Kenan Yıldız'ın formasını giydiği Juventus, Igor Tudor'un görevine son verilmesinin ardından takımın başında Luciano Spalletti'yi getirdi. -
Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Gaziantep FK, sahasında Karabük İdmanyurdu'nu 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi. İşte mücadelenin golleri... -
Real Madrid'de forma giyen milli oyuncu Arda Güler, ekim ayının oyuncusu seçildi. -
Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Zonguldakspor ile Sipay Bodurm FK karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk golü Ege temsilcisinde oynayan Mert Yılmaz 64. dakikada kaydetti. Yılmaz, attığı golün ardından Bodrumspor altyapısından takım arkadaşı olan ve henüz 17 yaşındayken Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Erdoğan Çakmak'ı andı. İşte o anlar...