FIFA'dan Van Basten'e görev
Hollandalı futbol adamı Van Basten, FIFA'da teknik gelişimden sorumlu yöneticilik görevini üstlenecek.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 23.09.2016 00:00
- Güncelleme Tarihi: 23.09.2016 20:10
Hollandalı futbol adamı Marco van Basten, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nde (FIFA) teknik gelişimden sorumlu yöneticilik görevine getirildi.
FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 51 yaşındaki Hollandalı efsane futbolcunun, teknik gelişimden sorumlu yönetici olarak atandığı bildirildi.
Bu görevlendirmenin kendisi için büyük bir şeref olduğunu belirten Van Basten, "FIFA bünyesinde çalışma imkanı bulduğum için çok gururluyum. Birikimlerimle dünyanın bir numaralı spor organizasyonuna katkı sağlayacağımı umuyorum." ifadelerini kullandı.
Profesyonel kariyerine başladığı Hollanda ekibi Ajax'la 3 lig, bir kez de Avrupa Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yaşayan, daha sonra 8 yıl formasını giydiği İtalyan temsilcisi Milan'da ise 4 lig, 2 defa da UEFA Şampiyonlar Ligi zaferleri elde eden Van Basten, 1992'de FIFA tarafından verilen "dünyada yılın futbolcusu" ödülünü kazanmıştı.
Marco van Basten, son olarak yardımcı antrenörlük görevini üstlendiği Hollanda Milli Takımı'yla da 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşmıştı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Real Madrid'in genç yıldızı Franco Mastantuono için İspanyol devinden müjdeli haber geldi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Arjantinli yıldızın transferiyle ilgili son gelişmeyi duyurdu. İşte ayrıntılar... -
Galatasaray, yıldız forvet için resmi transfer girişimlerinde bulunurken, transferin önündeki en büyük engel Fransız kulübünün başkanı oldu. Sarı-kırmızılı yönetim, alternatif golcü adaylarını da değerlendirmeye başladı. İşte ayrıntılar... -
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Spor Güvenliği Değerlendirme toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o sözler... -
Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, orta saha transferi için dünyaca ünlü bir yıldızın peşine düştü. Sarı-kırmızılıların, transfer sürecini hızlandırmak adına oyuncunun temsilcileriyle görüşme hazırlığında olduğu öne sürüldü. İşte ayrıntılar...