'Dinimize leke sürmeye çabalıyorlar'
Belçikalı milli futbolcu Dembele, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen bombalı saldırılar hakkında değerlendirmelerinde teröristlerin müslüman olamayacaklarını ifade ederek "dinimize leke sürmeye çabalıyorlar" dedi.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.03.2016 00:00
- Güncelleme Tarihi: 26.03.2016 10:25
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'da forma giyen Belçikalı milli futbolcu Mousa Dembele, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen bombalı saldırılarla İslamiyet'in karalanmaya çalışıldığını söyledi.
Basın toplantısı düzenleyen Dembele, Müslüman olduğunu ve İslamiyet ile terörün bağdaştırılamayacağını belirterek, "Yaşananlar, herkes için büyük hayal kırıklığıydı. Hatta, Müslümanlar için daha da fazla. Bildiğim tek şey, teröristlerin hiçbir şekilde kazanmasına izin verilmez." dedi.
Bombalı saldırıları düzenleyenlerin İslamiyet'i kötü göstermeye çalıştığını kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, "Teröristler, Müslüman olduğunu iddia edemez. Dinimize leke sürmeye çabalıyorlar ve bu nedenle masum vatandaşlara böyle yıkıcı zararlar veriyorlar. Hatta medya bile, İslam'ı olumlu bir şekilde göstermiyor." eleştirisinde bulundu.
Müslümanlığın cihatçı örgütlerle bir tutulmaması gerektiğini vurgulayan Dembele, "Cihatçılar, bizim de düşmanımız ve bizi de öldürüyorlar. Onlarla bizi karıştırmayın." şeklinde görüşünü aktardı.
DİĞER HABERLER
-
Bosna Hersek futbolunun "yaşayan efsanesi" olarak bilinen Edin Dzeko, Zenica şehrinde yarın oynayacakları İsveç maçıyla milli takım kariyerini sonlandıracak. -
Tümosan Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki anlamlı dostluk maçı 2-2 devam ederken 89. dakikada ertelendi. Karşılaşma, “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” anonsuyla sona ererken, futbolun ötesindeki anlamlı görüntüler geceye damga vurdu. -
Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı kampından ayrıldığını doğruladı. Jorge Jesus'un basın toplantısının ardından aldığı kararı açıklayan yıldız futbolcu, ayrılık nedenlerini “zamanı geldiğinde” anlatacağını belirtti. -
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan TFF Riva Tesisleri'ndeki VAR odasında inceleme yaptırılmadığını açıkladı.