Löw'den Gomez'e kötü haber
2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Almanya Milli Futbol Takımı'nın, İrlanda ve Gürcistan ile oynayacağı maçların 23 kişilik aday kadrosu açıklandı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 02.10.2015 00:00
- Güncelleme Tarihi: 02.10.2015 20:08
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Beşiktaş'ta son maçlarda iyi bir performans gösteren Mario Gomez'i ise kadroya dahil etmedi.
Löw, Almanya'nın elemelerde 1 ay önce karşılaştığı İskoçya ve Polonya maçları için belirlediği kadroda fazla değişikliğe gitmedi ve Hannover 96'da forma giyen kaleci Ron-Robert Zieler'in yerine bu kez Leverkusen'in file bekçisi Bernd Leno'yu davet etti.
D Grubu'nda Polonya'nın iki puan önünde 19 puanla lider durumda bulunan Almanya'nın maçlarını değerlendiren Löw, grubu lider tamamlayarak doğrudan Avrupa Şampiyonası'na katılmak istediklerini söyledi.
İrlanda'nın tehlikeli bir takım olduğunu ve bu karşılaşmayı kazanmak için sabır gerektiğini ifade eden Alman teknik adam, Gürcistan'ın ise hafife alınmayacak bir takım olduğunu ve onlara karşı da ciddi bir hazırlık yapacaklarını ifade etti.
Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan futbolcular şöyle:
Kaleci: Maneul Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Bernd Leno
Savunma: Jerome Boateng, Emre Can, Matthias Gintner, Jonas Hector, Mats Hummels, Shkodran Mustafi, Sebastian Rudy
Orta saha: Karim Bellarabi, İlkay Gündoğan, Christoph Kramer, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski, Marco Reus, Andre Schürrle, Bastian Schweinsteiger
Forvet: Mario Götze, Max Kruse, Kevin Volland
DİĞER HABERLER
-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan TFF Riva Tesisleri'ndeki VAR odasında inceleme yaptırılmadığını açıkladı. -
Real Madrid'de eylül ayının oyuncusu Arda Güler oldu. Milli futbolcu, İspanyol deviyle bu ay çıktığı 4 maçta 2 asist yaparak ödülün sahibi oldu. -
Bosna Hersek futbolunun "yaşayan efsanesi" olarak bilinen Edin Dzeko, Zenica şehrinde yarın oynayacakları İsveç maçıyla milli takım kariyerini sonlandıracak. -
Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı kampından ayrıldığını doğruladı. Jorge Jesus'un basın toplantısının ardından aldığı kararı açıklayan yıldız futbolcu, ayrılık nedenlerini “zamanı geldiğinde” anlatacağını belirtti.