FIFA, futbolcu sağlığına önem veriyor
FIFA Sağlık Kurulu, futbol karşılaşmaları sırasında bilinç kaybı yaşayan oyuncular için hakemlere 3 dakikalığına maçları durdurma yetkisi verileceğini açıkladı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 23.09.2014 00:00
- Güncelleme Tarihi: 23.09.2014 16:41
Açıklamada, bilinç kaybı durumlarında futbolcunun sahaya dönüp dönemeyeceğinin takım doktorlarının alacağı karara bağlı olacağı da belirtildi. Sağlık Kurulu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda getirilen yeni uygulama, FIFA İcra Kurulu'nda onaylandıktan sonra hayata geçirilecek.
Ayrıca alınan karar gereği, FIFA Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Michel D'Hooghe öncülüğünde takım doktorları, antrenörler, hakemler ve oyuncular için özel bir eğitim programı başlatılacağı da bildirildi.
DİĞER HABERLER
-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan TFF Riva Tesisleri'ndeki VAR odasında inceleme yaptırılmadığını açıkladı. -
Bosna Hersek futbolunun "yaşayan efsanesi" olarak bilinen Edin Dzeko, Zenica şehrinde yarın oynayacakları İsveç maçıyla milli takım kariyerini sonlandıracak. -
Real Madrid'de eylül ayının oyuncusu Arda Güler oldu. Milli futbolcu, İspanyol deviyle bu ay çıktığı 4 maçta 2 asist yaparak ödülün sahibi oldu. -
Tümosan Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki anlamlı dostluk maçı 2-2 devam ederken 89. dakikada ertelendi. Karşılaşma, “Filistin özgür olana dek maç ertelenmiştir” anonsuyla sona ererken, futbolun ötesindeki anlamlı görüntüler geceye damga vurdu.