MotoGP Tayland Grand Prix'sini Marc Marquez kazandı!
MotoGP Dünya Şampiyonası'nın açılış etabı Tayland Grand Prix'sinde Ducati Lenovo takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, birinci oldu.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 02.03.2025 - 13:11
MotoGP Dünya Şampiyonası'nın açılış etabı Tayland Grand Prix'sinde Ducati Lenovo takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, birinci oldu.
Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonunda 2025 sezonunun ilk ayağı, 4,5 kilometrelik Uluslararası Chang Pisti'nde 26 tur üzerinden yapıldı.
Yarışı 39 dakika 37.244 saniyelik süresiyle kazanan 6 kez MotoGP şampiyonu Marc Marquez, sezonun açılış etabından galibiyetle ayrıldı.
BK8 Gresini takımının İspanyol pilotu Alex Marquez, Marc Marquez'in 1.732 saniye gerisinde ikinci, Ducati Lenovo ekibinden İtalyan Francesco Bagnaia ise liderin 2.398 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı.
Sezonun ikinci yarışı Arjantin Grand Prix'si, 16 Mart'ta düzenlenecek.
Pilotlar klasmanının ilk 5 sırasındaki isimler şöyle:
1. Marc Marquez (İspanya): 37 puan
2. Alex Marquez (İspanya): 29
3. Francesco Bagnaia (İtalya): 23
4. Franco Morbidelli (İtalya): 18
5. Ai Ogura (Japonya): 17
DİĞER HABERLER
-
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Avustralya'da düzenlenen WTA 500 düzeyindeki Uluslararası Brisbane Tenis Turnuvası'nın ilk tur maçında Victoria Jimenez Kasintseva'yı 2-1 yenerek elemelerde final turuna çıktı. -
Sırp tenisçi Novak Djokovic, kurucularından olduğu Profesyonel Tenis Oyuncuları Birliği'nden (PTPA) ayrıldığını duyurdu. -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Avustralya'da gerçekleşen WTA 500 düzeyindeki Uluslararası Brisbane Tenis Turnuvası elemelerinin final turunda 6 numaralı seribaşı Elena Gabriela Ruse'ye 2-1 mağlup oldu. -
Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, "Belki 13'üncü Avrupa şampiyonluğum olacaktı. Zaten ondan sonra bırakacaktım. Böyle bir süreç atlattım ama o süreçte de ben çalışmamı bırakmadım hiçbir zaman. Kendimi aklayacağımla ilgili her zaman umut vardı. Çünkü her şey belliydi" dedi.