Bengisu Avcı'dan bir ilk daha! Cook Boğazı'nı geçen ilk Türk oldu
Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı geçerek bir ilke daha imza attı. Bengisu Avcı, bunu başaran ilk Türk oldu. | Son dakika spor haberleri
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.02.2024 - 14:20
İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni en hızlı yüzerek geçen Türk kadını olan ultra maraton yüzücüsü Avcı, kariyer hedeflerinden birini daha gerçekleştirdi.
Bengisu Avcı, Cook Boğazı'nda dün TSİ 19.00'da yüzmeye başladığı 26 kilometrelik parkuru, 13 derecelik su sıcaklığı ve hipotermi tehlikesine rağmen tamamladı. Avcı, bunu başaran ilk Türk oldu.
"7 Okyanus-Oceans Seven" hedefindeki parkurlardan 4'üncüsünü yüzen Avcı, 3 Ağustos 2018'de 36 kilometrelik Manş Denizi'ni, 5-6 Eylül 2022'de ABD'de Catalina Adası ile Los Angeles'ı bağlayan 34 kilometrelik Catalina Kanalı'nı, Ağustos 2023'te de İspanya ile Fas arasındaki Cebelitarık Boğazı'nı geçmişti.
Avcı'nın hedefine ulaşabilmesi için Molokai Kanalı (Hawaii), Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsagaru Kanalı'nı (Japonya) da geçmesi gerekiyor.
DİĞER HABERLER
-
Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Finlandiya'da düzenlenen 2026 Dünya Kış Yüzme Şampiyonasında 200 metre kurbağalamada 3,07,83'lük dereceyle 30-39 yaş arasında dünya rekoru kırdı. -
Şevval İlayda Tarhan, Şimal Yılmaz ve Esra Bozabalı'nın yer aldığı milli takım, kadınlar 10 metre havalı tabanca trio kategorisinde üçüncü oldu -
Ramazan'da baş ağrısına çözüm! -
ABD’de düzenlenen Indian Wells Masters turnuvasında milli tenisçi Zeynep Sönmez, dünya 22 numarası Anna Kalinskaya’ya 2-0 mağlup olarak organizasyona ikinci turda veda etti.