Türkiye 3-0 Bulgaristan (MAÇ SONUCU-ÖZET)
Türkiye A Milli Kadınlar Voleybol Takımı, Milletler Ligi 3. maçında Ankara'da Bulgaristan'ı ağırladı. Filenin Sultanları karşılaşmayı 25-19, 25-21 ve 25-16’lık setler sonucu 3-0 kazandı.
- Diğer Sporlar Haberleri
- Yayın Tarihi: 04.06.2022 20:27
- Güncelleme Tarihi: 04.06.2022 20:57
Karşılaşma karşılıklı sayıların ardından Türkiye, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş ile etkili oldu. Milli takım, 6-6 eşitlikten sonra rakibine sadece 1 sayı fırsatı verdi ve ilk teknik molaya 12-7 üstün girdi. Ebrar Karakurt'u durdurmakta zorlanan Bulgaristan, skor 14-6'da mola aldı. Mola dönüşünde de milli takım, Zehra Güneş, Saliha Şahin ve kaptan Eda Erdem'in etkili oyunuyla seti 25-19 aldı.
Milli takım, ikinci sette de 7-7 eşitlikten sonra etkili olmaya başladı. Ebrar Karakurt'un kullandığı servislerde Saliha Şahin ile sayılar bulan milli takım, 10-7 öne geçti. Türkiye'nin 12-10 önde girdiği teknik molanın ardından oyuna iyi dönen Bulgaristan, skor 13-13'te eşitliği sağladı ve 16-13'te milli takıma mola aldırdı. Skoru 17-17'de eşitleyen ay-yıldızlı ekip, kaptanı Eda Erdem'in kullandığı servisler sonucunda seti 25-21 kazanarak skoru 2-0 yaptı.
Ay-yıldızlılar, 3. sete de etkili başladı. Teknik molaya 12-9 üstün giden milli takım, seti 25-16 başından sonuna üstün oynadığı maçı da 3-0 kazandı.
Maçın ardından tribünlere seslenen Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Dündar, destekleri için teşekkür ettikleri voleybolseverleri, yarın saat 19.00'da oynanacak Belçika maçına davet ettiler.
Salon: Ankara
Hakemler: ElWaifi HAifa (Tunus), Khattab Taghrid ( Mısır)
Bulgaristan: Vuchkova, Chausheva, Gergana Dimitrova, Mira Todorova, Kitipova, Paskova ( Zhana Todorova, Milanova, Saykova, Shahpozova, Nasya Dimitrova, Marinova, Vasileva)
Türkiye: Cansu Özbay, Hande Baladin, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Saliha Şahin, Eda Erdem Dündar ( Ayça Aykaç, Sıla Çalışkan)
Setler: 19-25, 21-25, 16-25
Süre: 77 dakika (27, 26, 24)
DİĞER HABERLER
-
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Para Bisiklet Avrupa Kupası Yol Yarışları'nda branş tarihinde ilk kez Avrupa Kupası madalyası kazanan milli para bisikletçileri kutladı. -
Sıcak havalar için 5 beslenme önerisi -
Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen, buzullarda yüzen ilk Türk sporcu oldu. -
Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen ‘Türkiye Minikler Güreş Şampiyonası’na katılım sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türk sporu güzel işler yapacak, inşallah Türk güreşi tekrar şahlanacak" dedi.