Sergen Yalçın'dan Orkun Kökçü'ye transfer reddi!
Beşiktaş'ta flaş transfer gerçeği ortaya çıktı. Rus ekiplerinden Zenit’in Orkun Kökçü için 30 milyon euro'yu gözden çıkardığı fakat teknik direktör Sergen Yalçın'ın yetenekli orta sahanın ayrılmasına o sözlerle müsaade etmediği belirtildi. İşte ayrıntılar...
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 21.02.2026 06:40
Rusya'nın köklü kulübü Zenit, son dönemde parmak ısırtan performansıyla dikkat çeken Beşiktaş kaptanı Orkun Kökçü'ye talip olmuştu. Rus kulübünün bu transfer için 30 milyon euro'yu gözden çıkardığı aktarılırken, transferi bizzat teknik direktör Sergen Yalçın'ın engellediği ortaya çıktı. Fotomaç'ta yer alan habere göre, Zenit'in transfer teklifinin ciddi boyuta ulaşması üzerine 25 yaşındaki milli futbolcu, Başkan Serdal Adalı ve teknik direktör Sergen Yalçın ile bir araya geldi.
VİZE VERMEDİ
Kaptan Orkun Kökçü siyahbeyazlı takımın menfaatlerini gözeterek "Kulübün bu paraya ihtiyacı varsa giderim" diyerek dürüst bir tavır sergiledi. Milli futbolcunun gitmesine kesin bir dille karşı çıkan 52 yaşındaki teknik adam, oyuncusuna olan güvenini şu sözlerle dile getirdi: "Seni ben kaptan yaptım. Bir yere gidemezsin. Sen bu takımın liderisin." Tecrübeli hocanın bu konuşmasından sonra transfer defterini tamamen kapatan siyahbeyazlı futbolcu, takımını sırtlayan lider konumuna geldi.
YÖNETİM SATMAK İSTEMİYOR
Kadroda yeniden yapılanmaya giden Beşiktaş yönetimi, Orkun Kökçü'yü takımın en önemli parçası olarak görüyor. Başkan Serdal Adalı, astronomik teklif gelmediği takdirde son maçlarda sorumluluk alarak gemisini kurtaran milli yıldızı kesinlikle satmayı düşünmüyor.
10 GOLE KATKI YAPTI
Yeni transfer Hyeun-Gyu Oh'un 'fantastik oyuncu' olarak nitelendirdiği Orkun Kökçü 2026 yılında müthiş bir form grafiği yakaladı. Trendyol Süper Lig'de 19 maçta süre alan siyah-beyazlı futbolcu 4 gol, 5 asistlik performansı sergiledi. Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 golü bulunan yıldız oyuncu toplam 10 gole katkıda bulundu.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Beşiktaş, sahasında Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek puanını 15’e yükseltti ve haftayı ikinci sırada tamamladı. Siyah-beyazlılarda Dusan Vlahovic, ligdeki gol serisini sürdürürken gözler şimdi UEFA Avrupa Ligi’ndeki Hoffenheim maçına ve ardından oynanacak Trabzonspor derbisine çevrildi. -
A Spor'un usta yorumcusu ve eski hakem Mustafa Çulcu, Beşiktaş ile Kocaelispor arasında oynanan Süper Lig 7. hafta maçında Dusan Vlahovic ile Emir Ortakaya arasında yaşanan pozisyonu 90+1 programında değerlendirdi. Çulcu pozisyon için "Vlahovic'e atılan tokat elin illegal kullanımına girer. Pozisyon içerde. Tartışmasız penaltı ve sarı kart olmalıydı şeklinde konuştu. -
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, sahasında Kocaelispor'u ağırladı. Siyah-beyazlılar, karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak hanesine 3 puanı yazdırdı. Bu sonuçla puanını 15'e yükselten Beşiktaş, ligde ikinci sıraya yerleşti. Fotomaç gazetesi yazarları, Beşiktaş-Kocaelispor maçını dikkat çeken ifadelerle yorumladı. İşte o yazılar... (BJK Spor haberleri) -
Beşiktaş, Kocaelispor maçında Dusan Vlahovic ile Emir Ortakaya arasında yaşanan ikili mücadele sonrası hakem kararına tepki gösterdi.