Milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA All-Star'a seçilmesi hakkında konuştu
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Houston Rockets'ta forma giyen Alperen Şengün, Türkiye'ye güzel haberler vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.02.2026 01:05
Houston Rockets Antreman Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star'a seçilmesinin Türkiye için çok şey ifade ettiğini belirtti.
Alperen Şengün, "Son dönemde Türkiye'de depremler oldu, çok kötü şeyler yaşandı. Bu yüzden onlara her zaman güzel haberler vermekten mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Ülkesiyle gurur duyduğunu vurgulayan milli basketbolcu, "Türkiye adını sırtımda taşımaktan gurur duyuyorum. Ve bu çok güzel, dostum." şeklinde konuştu.
Bu sezon NBA'de forma giydiği 44 maçta 20,8 sayı, 9,4 ribaunt ve 6,3 asist ortalamalarıyla oynayan 23 yaşındaki basketbolcu, üst üste ikinci kez NBA All-Star'a seçildi.
Bu yıl 13-15 Şubat tarihlerinde, Los Angeles Clippers'ın evi Intuit Home'daki All-Star organizasyonu, yeni formatla düzenlenecek.
DİĞER HABERLER
-
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde namağlup yoluna devam etmek için Bosna Hersek deplasmanında sahne alıyor. C Grubu'nda oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak ikinci tur biletini garantileyen ve 8 puanla lider konumda bulunan 12 Dev Adam, Zenica'da kritik bir sınava çıkacak. Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki milli takım, gruptan namağlup lider olarak çıkma hedefiyle Bosna Hersek karşısında beşinci galibiyetini almak istiyor. Fırtına gibi esen Ay-Yıldızlılar, FIBA 2027 Dünya Kupası yolunda emin adımlarla ilerlerken, Bosna Hersek maçının tarihi, saati ve yayın detaylarını haberimizde derledik. -
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Bonzie Colson ve Metecan Birsen ile yollarını ayırdığını duyurdu. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası son 16 turunda Venezuela'yı 78-73 mağlup eden 17 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, adını çeyrek finale yazdırdı. -
FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde perşembe günü Bosna Hersek'e konuk olacak A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda başantrenör Ergin Ataman, rakibin baskılı oyununa karşı özellikle oyun kurucuların performansının belirleyici olacağını söyledi.