Barcelona İsrail ekibinin talebini reddetti
Son dakika spor haberleri: BKT Avrupa Kupası maçında BAXI Manresa ile karşı karşıya gelecek olan Hapoel Jerusalem, Barcelona'nın tesislerini kullanmak istedi. İspanyollar bu teklifi geri çevirdi.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.10.2025 18:38
- Güncelleme Tarihi: 08.10.2025 19:58
İspanya'nın Barcelona Kulübü, İsrail takımı Hapoel Bank Yahav Jerusalem'in 15 Ekim'de Baxi Manresa ile oynayacağı EuroCup maçı öncesi tesislerini kullanma ve antrenman yapma talebini reddetti.
Katalonya radyosu RAC1'in verdiği haberde, Barcelona, İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem'in, Eurocup'ın üçüncü haftasında 15 Ekim'de Nou Congost salonunda Baxi Manresa ile oynayacağı maç öncesinde, sabah saatlerinde Blaugrana Salonu'ndaki tesislerini kullanma talebine kamu düzeni gerekçesiyle olumsuz yanıt verdi.
RAC1, Barcelona'nın "lojistik ve kamu düzenini bozma gerekçeleriyle" İsrail takımına kapılarını açmadığını duyurdu.
Diğer yandan İspanya'da Spor Bakanlığına bağlı olan Sporda Şiddet, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Devlet Komisyonu, Baxi Manresa-Hapoel Bank Yahav Jerusalem maçını "yüksek riskli" ilan etti.
Komisyon, Baxi Manresa'dan organizatör kulüp olarak "güvenlik önlemlerini güçlendirmek için gerekli adımları atmaya" çağırdı.
Baxi Manresa'nın bazı taraftar grupları ise İsrail'in Gazze'deki soykırımının protesto edilmesi için Katalan kulübü ile İsrail takımı arasındaki maçın askıya alınması çağrısında bulunan bir açıklama yayınladı.
Taraftar grupları sosyal medya aracılığıyla yayınladıkları mesajda, "Basketbolun, bizi çevreleyen gerçeklikten izole edilmiş bir balonun içinde var olamayacağına kesinlikle inanıyoruz. İsrail Devleti soykırım yaparken, kendi stadyumumuzda bir İsrail takımının bulunmasını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Mesajımız açık ve güçlü. İnsan hayatı, herhangi bir spor etkinliğinden çok daha önemlidir." ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP), Galatasaray Çağdaş Faktoringli basketbolcu Dorka Juhasz seçildi. -
Galatasaray Çağdaş Faktoring, yarı finalde Zaragoza’yı 63-56 mağlup ederek finale çıktı. Sarı-kırmızılılar, 19 Nisan’da Fenerbahçe Opet ile EuroLeague şampiyonluğu için karşılaşacak. -
Basketbol Süper Ligi’nde 27. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, sahasında Karşıyaka’ya 88-74 mağlup oldu. -
Kadın basketbolunda Avrupa’nın en büyüğü Türk derbisiyle belli olacak. Galatasaray Çağdaş Faktoring ile Fenerbahçe Opet, EuroLeague Women finalinde kozlarını paylaşacak. Basketbolseverler “Galatasaray - Fenerbahçe kadın basketbol finali saat kaçta, hangi kanalda?” sorusuna yanıt arıyor.