Türk Telekom 77-72 Buducnost VOLI (MAÇ SONUCU-ÖZET) | Türk Telekom sahasında galip!
7Days Avrupa Kupası B Grubu'nun 18'inci ve son haftasında Türk Telekom sahasında Buducnost VOLI'yi ağırladı. Müsabakayı temsilcimiz 77-72 kazandı.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 29.03.2023 - 22:36
Türk Telekom, 7Days Avrupa Kupası B Grubu'nun 18'inci ve son haftasında Karadağ'ın Buducnost VOLI ekibini 77-72 yendi.
Maça her iki takımda karşılıklı sayılar bularak başlarken, mücadelenin ilk 5 dakikası 7-6 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Buducnost VOLI'den O'brien, Green, Bell-Haynes ve Lazic'in sayılarına, Türk Telekom, Jones, Bouteille, Berke Demir ve Eric ile karşılık verdi. Mücadelenin ilk periyodu 19-19 eşitlikle tamamladı.
İkinci çeyreğe istediği gibi başlayamayan Türk Telekom, Lazic, Green ve Kamenjas'ın sayılarına engel olamadı. 15. dakika 28-23 Karadağ temsilcisinin üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Erkan Yılmaz, Sestina ve Taylor ile bulduğu sayılarla 8-0'lık seri yakalayan Türk Telekom, çeyreğin bitimine 3 dakika kala 31-28 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren Türk Telekom, soyunma odasına 39-30 önde gitti.
Üçüncü periyotta her iki takımda karşılıklı sayılar bulurken, mücadelenin 25. dakikası 49-43 Türk Telekom'un üstünlüğüyle geçildi. Konuk ekibe boyalı alanda katı savunma uygulayan Türk Telekom, Bouteille ve Taylor ile bulduğu basketlerle aradaki farkı 16 sayıya (61-45) çıkardı. Mücadelenin üçüncü çeyreği 61-45, Türk Telekom'un üstünlüğüyle tamamlandı.
Final periyoduna da iyi başlayan Türk Telekom, Eric, Taylor ve Sestina'nın sayılarıyla 33. dakikada farkı 22'ye (71-49) çıkardı. Bu dakikadan sonra Türk Telekom'a sert savunma uygulayan konuk ekip, Lecomte, Lazic ve Kamenjas'ın sayılarıyla farkı 5'e (75-70) kadar indirdi. Son dakikaları çekişmeli geçen maçı Türk Telekom 77-72 kazandı.
B Grubu'nu ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Türk Telekom, son 16 turunda A Grubu'nu yedinci sırada tamamlayan takımla eşleşecek.
Salon: Ankara
Hakemler: Jakub Zamojski (Polonya), Michele Rossi (İtalya), Sergio Silva (Portekiz)
Türk Telekom: Rıdvan Öncel, Grant 5, Erkan Yılmaz 9, Sestina 8, Jones 11, Semih Erden, Berk Demir 3, Taylor 18, Eric 6, Bouteille 17
Buducnost VOLI: Reynolds, Bell-Haynes 14, Popovic 6, O'brien 8, Kaba, Atic 8, Lecomte 3, Lazic 16, Drobnjak, Green 8, Kamenjas 9
1. Periyot: 19-19
Devre: 39-30
3. Periyot: 61-45
DİĞER HABERLER
-
FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 12 Dev Adam, deplasmanda İsviçre'yi 85-60 yendi ve yoluna 2'de 2 yaparak devam etti. İşte detaylar... -
NBA'de milli basketbolcu Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets deplasmanda Utah Jazz'a mağlup olurken, Alperen Şengün'ün kariyer rekoru mağlubiyete engel olmadı. -
FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu ikinci maçında İsviçre'yi deplasmanda 85-60 yenen A Milli Takım'da başantrenör Ergin Ataman, net bir galibiyet aldıklarını söyledi. -
FIBA 2027 Basketbol Dünya Kupası Elemeleri C Grubu’nun 2. haftasında nefesler tutuluyor; Türkiye, İsviçre deplasmanında kritik bir sınav verecek. Başantrenör Ergin Ataman önderliğinde sahaya çıkan A Erkek Milli Takımımız, grubun açılış maçında Bosna Hersek’i 93-71 gibi net bir skorla geçerek turnuvaya güçlü bir giriş yapmıştı. Şimdi ise İsviçre karşısında seriyi sürdürmek ve grupta avantaj sağlamak istiyor. Peki, İsviçre-Türkiye basketbol maçı ne zaman ve saat kaçta? Hangi kanalda yayınlanacak?