Tony Parker basketbolu bıraktı
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) San Antonio Spurs formasıyla 4 şampiyonluk kazanan, geçen sezon ise Charlotte Hornets'ta oynayan Tony Parker, aktif kariyerini noktaladı.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.06.2019 - 21:30
Fransız basketbolcu Parker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İnanılmaz bir yolculuktu. NBA ve Fransa Milli Takımı'nda yaşadığım inanılmaz anları rüyamda görsem inanmazdım. Her şey için teşekkürler." ifadelerini kullandı.
2001 NBA draftında Spurs tarafından 28. sırada seçilen Parker, 17 sezonda 2003, 2005, 2007 ve 2014'te olmak üzere 4 şampiyonluk kazandı. 6 kez all-star seçilen Parker, 2007'de final serisinin en değerli oyuncusu ödülünü aldı.
37 yaşındaki oyun kurucu, Fransa Milli Takımı formasıyla 2013'te Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 2018-19 sezonunda Charlotte Hornets'ta oynayan Parker, NBA kariyerinde 15,5 sayı ve 5,6 asist ortalamaları yakaladı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, FIBA Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Trieste'ye konuk oluyor. Ev sahibi takım, açılış maçında deplasmanda Würzburg'a yenilirken Galatasaray ise açılışta evinde Igokea'yı 94-82'yle ezip hücum gücünü sergiledi. Merakla beklenen maçın yayın saati, canlı yayın kanalı ve detayları merak ediliyor. Peki Trieste - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? -
Galatasaray MCT Technic, FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu 2. haftasında Pallacanestro Trieste'yi 91-90 mağlup etti. -
Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, BKT Avrupa Kupası B Grubu üçüncü hafta maçında evinde Buducnost VOLI'yi mağlup etti. -
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Ligi'nin beşinci haftasında 16 Ekim Perşembe günü Almanya temsilcisi Bayern Münih'i konuk edecek. İşte detaylar...