Negredo, Cenk’in bile çok önünde!.
06 Mart 2018, Salı

RIDVAN DİLMEN

Negredo, Cenk’in bile çok önünde!.

Dünün iki oyuncusu Babel'le Negredo'ydu.
Herkes Negredo ile Vagner Love'ı kıyaslıyor, o konuda şöyle bir benzetme yapabilirim; şu iki oyuncuyu ele alalım, Jardel'le Tanju… Jardel çok iyi gol vuruşlarıyla hatırlanır ama hareketleriyle ya da asistleriyle hatırlanmaz. Fakat Tanju, golcülüğünün yanı sıra asist de yapabilen bir oyuncuydu. Negredo ile Love'ın gol sayıları onlara göre daha düşük ama oyunu oynama biçimi bakımından benzetme yapabiliriz.
Vagner Love'da top kalmaz, ya golü çakar ya da abuk subuk bir şey yapar. Elli-elli… Negredo öyle değil...
Negredo iyi futbolcu.
İngiltere'ye giden Cenk'e göre dahi santrfor özellikleri daha fazla.
Şenol hoca daha hareketli bir oyuncuyla oynamak istediği için Trabzon'da Love'ı tercih etti. Negredo'nun üzerine giderse daha fazla verim alabilir.
Vagner'in iyi top atacak oyunculara ihtiyacı var. Elbette bu kadar karamsar olmamak lazım onun hakkında da ama Negredo oynarsa farklı bir şey olur, hem Talisca'nın hem Babel'in gol iştahını artırır.
Rakiplere göre tercihler söz konusu olabilir, bazen Love'ın da farklı işleri olabilir. Bayern'i 1-0 yapabilirdi.
Cenk bile olsa ben Negredo'yu tercih ederim. Şansını insanlar kendisi yaratır, Babel 20'li yaşlarda çok büyük yeteneklerden biriyken yavaş yavaş kaybetti ama Beşiktaş'ta kendini buldu. Şu gün Barcelona'nın sol kenarında oynayabilecek bir oyuncu. İkinci yarıya iyi başlamamıştı aslında ama toparladı kendini.
Beşiktaş kazanmak zorundaydı.
Nereye geleceğini çok iyi biliyordu ve final gibi gördüğü maçta haklı bir galibiyet elde etti. Beşiktaş 24. haftayı bitirdi. 8 haftada İstanbul dışında sadece Akhisar'a gidiyorlar.
Çok uzun bir süre seyahat yok onlar için. TEM'den, E5'ten giderler ancak Başakşehir ve Galatasaray deplasmanlarına… Fikstür öyle ki Galatasaraylı Fenerli, Fenerli Beşiktaşlı, Beşiktaşlı Başakşehirli olacak.
BİZE ULAŞIN