11’e 11 oynansa da farklı olmazdı
24 Şubat 2018, Cumartesi

RIDVAN DİLMEN

11’e 11 oynansa da farklı olmazdı

Öncelikle Galatasaray taraftarlarını kutlayarak yazıma başlamak isterim... Cuma maçı olmasına rağmen hem kalabalık hem de coşkululardı. Tabii ki Fatih hoca da Kasımpaşa yenilgisiyle demoralize olan oyuncularının bir haftada toparlanmasında takımla fazla oynamayarak etkili oldu. Feghouli takıma dönünce, en doğru 11'le sahada yer alıp, önde baskıyla rakibi zorladılar. Bursaspor kırmızı kartla 10 kişi kalmasa, oyun 11-11 devam etseydi de Galatasaray'ın kazanacağı belliydi. Zaten rakip 10 kişi kalınca maç bitti. İkinci golle rahatlayan sarı-kırmızılılar için maçın ikinci yarısı formaliteye dönüştü.
Bursaspor, şampiyonluk yaşamış bir kulüp. Ama bu maçtan önceki 8 karşılaşmayı kazanamamış Bursaspor, Galatasaray'ın attığı ilk golden sonra mental olarak da tamamen çöktü. 10 kişi kalınca sistemi değiştirdiler. İlk şutlarını ise ancak 67. dakikada çekebildiler.
Galatasaray maça iyi başlasa da ilerleyen dakikalarda durağan bir oyuna geçiyordu ama dün en iyi yaptıkları şey coşkularını ve tempolarını maçın sonuna kadar sürdürmek oldu. Ofansif oyuncularla çok becerikli hücumlar yaparak bol pozisyon ve goller buldular.
Serdar Aziz'i çok beğendim. Rodrigues'in formu devam ediyor. Gomis de tek topların usta oyuncusu olduğunu dün bir kez daha gösterdi. Oyun koptuktan sonra Fatih Terim'in, Mariano'yu alması, "Seni unutmadım, aklımdasın" mesajıydı.
Şimdi Galatasaray'ın önünde deplasman fobisini yeneceği bir rakip var. Önümüzdeki hafta ligin son sırasındaki Karabük'ü yendikleri takdirde deplasmanla ilgili soru işaretlerini de hafifletmiş olacaklar. İç sahadaki 12 maçında 34 puan alan Galatasaray, deplasmanda tam tersi bir durum yaşıyor. Bunu zaten Fatih hoca da dillendirip, "Bir deplasman fobisi var galiba. Allah nasip eder Mayıs'ta şampiyon olursak gerekeni yaparız" demişti. Ama ben bu sözlere katılmıyorum. Galatasaray'ın da şansı en az rakipleri kadar var. Hesaplar kitaplar yapılıyordur ama Fenerbahçe'nin en az 4 puan önünde Kadıköy'e gitmek isteyecektir Galatasaray... Kendi oynayacağı 3 maç kadar Fenerbahçe'nin alacağı sonuçlar da önemli tabi.
Bülent Yıldırım doğru bir kırmızı kart gösterdi. Maç hakem için kolay geçti.
BİZE ULAŞIN