Aldığı miras kötü değil!
25 Aralık 2017, Pazartesi

RIDVAN DİLMEN

Aldığı miras kötü değil!

Galatasaray, Göztepe maçını dün sahada değil, perşembe günü Fatih Terim'i takımın başına getirdiği an kazandı... Çünkü öyle sürpriz bir karar olmuştu ki salı günü, İgor Tudor gönderilmiş ve teknik direktörün kongreye kadar belli olmayacağı söyleniyordu.
Fatih Terim, iki idmana çıktıktan sonra takımın başındaydı. Onun gelmesi camiayı bütünleştirdi.
Ayrıldığı, Milli Takım'a gittiği, üzdüğü, kırıldığı dönemler oldu ama biz de hep diyorduk, "Hoca boştayken Galatasaray'ın teknik direktörü kim olursa olsun onun üzerinde baskı unsurudur." Göztepe, maça korkunç bir tempo ile başlamak istedi. Ligin yeni takımı ama çok tecrübeli oyuncuları var. Tamer Tuna da tecrübeli teknik direktörlerle çalışırken onlardan bir hayli beslenmiş. İlk denemesinde bunu gösterdi. Türk Telekom Stadı'na boşuna gelmemişler. Son 10 dakikada Galatasaray, skoru 3-1'e getirip, konsantrasyonunu biraz kaybedince, maç 3-2'ye gelebilirdi.
Galatasaray için dün şu belli oldu ki devre arasında sola bir oyuncu alınacak. Dün sahada Belhanda, pozisyonunu kaybeden tek oyuncuydu. Topla da fazla buluşmuyor.
Dört orta sahanın neresinde duracağını bilemiyor.
Feghouli'nin zamana ihtiyacı var. Sahanın en iyi oyuncusu Ndiaye'ydi. Ben çok beğenmiyorum ama Fatih Terim'in vazgeçilmezi olacaktır. Fatih Terim'li Galatasaray'ın agresif oynayacağı belli. Bunu da dün gösterdiler.
İç sahada Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe lider kapattı ilk yarıyı.
Deplasmandaki 10 puan ciddi kayıptır Galatasaray için... Terim, ofansif oyuncuları oynatmayı bilen bir hocadır. Fizik gücü yerlerde bir takım almadı.
Ne kadar gaz yaparsanız yapın ikinci yarı başladığında ortaya konacak performans, Tudor'un bıraktığı bir sermayedir. Gomis, iyi gününde olmamasına rağmen yüksek tempoyla oynadı. Son 10 dakika olan konsantrasyon düşüklüğü dışında iyiydi.
Maicon'un golü mükemmeldi.
Fatih Hoca, "Üç puanı önce bir cebime koyayım sonra biraz dinleneyim o arada takıma iyice bakarım" dedi. 35 puan cebinde. Aldığı miras kötü değil, taktiksel ve deplasmandaki performansı artırmak için Terim'den fazlasıyla katkı alacaktır.
Üç büyük hatta Trabzonspor'u da koyalım bu hakemi (Yaşar Kemal Uğurlu) istemez. Çok ciddi bir hata yaptı. Kesinlikle atması gerektiği halde Fernando'yu atmadı. Sabri'nin Yasin'e yaptığı hareket penaltıydı. Yine de bu statta 46 bin taraftar önünde işi de zordu. Ama evde televizyondan izleyince "Penaltıymış" diyecektir.
Son söz şunu söyleyelim: Fenerbahçe taraftarı olarak Fatih Terim'in Galatasaray teknik direktörü olmasını istemem, Galatasaraylı olsam da Terim'den başkasını takımda görmek istemem.

BİZE ULAŞIN