Alan razı, satan razı...
23 Ekim 2017, Pazartesi

RIDVAN DİLMEN

Alan razı, satan razı...

Dağ fare doğurdu derler ya, öyle bir maç oldu. Aykut hoca da Tudor hoca da kusura bakmasın. Karşılıklı konuşmuşlar da, "Ben burada mağlup olmayayım, sen de gelme, bunun rövanşı da var, idare edelim" demişler gibi. Kazara gol olmasın diye de ayarlamışlar sanki hakem Cüneyt Çakır'ı!!! Yanlışlıkla gol olur, Hasan Ali penaltı yapar, Denayer kırmızılık faul yapar, bunlara engel olsun. Sonra da karşılıklı otobüslerine binip giderler. Sanki böyle olmuş gibi bir derbi izledik.
Maç başlarken statta müthiş bir atmosfer bekliyorduk. Tribünler doluydu fakat hem ekran başında hem de statta yalnızca hakem kararları heyecanlandırdı insanları... İki hoca da alınabilir bu anlattıklarıma ama 10 kişiden sonra pozisyon yok iki taraf için de. Aykut hoca kendi penceresinden "7 maçım var, büyük maçları oynamışım. Birbirleri arasında oynayacaklar" diye düşünmüş olabilir ama bence Alex'e, "Futbolu falan bıraktın ama uçağa bin, koşmadan etmeden son 15 dakika takıl, bir tane yapıştırırsın" dese Fenerbahçe golü bulacak belki... Alper falan giriyor ama sorun çözemiyor da Fenerbahçe. Kazanmak mı istiyorsun? Mesela çekerim Giuliano'yu orta sahaya, topu onun kullanmasını isterim. Ya da çift forvete dönebilirsin ama dedim ya, alan razı satan razı. Igor Tudor, Aykut Kocaman, Abdullah Avcı, Şenol Güneş ve Cüneyt Çakır'ın istediği oldu. Bence iki takım taraftarları da benim gibi düşünüyor. En mutlu olan da Beşiktaşlılar'dır. İki takımın da kazanmasını istemem ben de olsam.
Hocaya ne olduysa bir ilham gelmiş, "Bu Fenerbahçe gelir beni yener falan, aman" demiş. Üç stoper oynatıp güvensizlik veriyorsun takıma. 3-4- 2-1 oynatmaya çalışıyorsun. O zaman ne yaparsın? Serdar sakatlandı, Ahmet'i sok o zaman. 20 dakikada ne değişti? Fenerbahçe acayip bir değişiklik mi yaptı? 3'lü başladın, 4'lüye döndün, en son Ahmet Çalık'ı sokarken eliyle "5'li" işareti yapıyordu. Galatasaray kontratak tehdidi yakalamışken devreye Belhanda girip atıldı. Gördüğüm en ilginç değişiklik ise Tudor'un Eren'i sokması... Gomis dediğimiz adam her an her şeyi yapabilecek bir golcü değil mi? Niye kenara geliyor? Eren'le mi kontratak yapacaksın? İleride baskı kurmuşsan sok Eren'i, onla oyna ama ortada öyle bir durum yok. Bu resmen, "Aman yanlışlıkla kontratak yapmayalım" değişikliğidir. Sonuçta benim Eren'le bir derdim olamaz ama bu oyun Eren'in oyunu değildi.
Fenerbahçe adına Alper ve Soldado yanlış değişiklik değil ama onlar da verimli olmadı. Galatasaray da doğal olarak beraberliğe razı oldu 10 kişi kalınca. Dün kazanmamak üzerine oynayan iki takım, buna da yardımcı olan bir Cüneyt Çakır vardı. Kendisi de baya yıprandı. Bence bir süre Cüneyt Çakır'ı da başka tarz maçlara versinler, hoca da etkilenmesin Avrupa'daki maçları öncesi. İstatistiklere bakarsan Galatasaray'ın atmadığı maç yok, Fenerbahçe'nin yemediği... Bir ilk oldu. Fenerbahçe açısından baktığımızda oyuncuların "1 puan kötü değil" fikrinde olduğunu görebiliyorum demeçlerinden. Aykut hoca ile son görüştüğümde, "Devre arası olduğunda zirvenin 3-4 puan gerisinde olursak 1 numaralı adayız" demişti. Bence de maksimum 5 puan fark olur.
BİZE ULAŞIN